Stageweek 3

Hallo iedereen!

Vandaag ben ik mijn derde week stage gestart. Het is al even geleden dat ik wat gepost had in mijn blog omdat alles heel goed gaat in Genève. Mijn stage in het HUG die momenteel heel vlot verloopt, een vriendin van België die langskwam, een toffe kennismaking met kotgenoten. Ik zal jullie kort even vertellen…

 

Dagelijks neem ik de bus tot het ziekenhuis dat net buiten de stad gelegen is. Het is een heel oud en somber gebouw.

     

In het begin had ik wat moeilijkheden om mij te oriënteren maar aan de hand van de groene lijn kon ik het ergotherapielokaal vinden.

     

Hieronder zien jullie foto’s van hoe het ergotherapielokaal eruit ziet. Het is erg klein omdat dit lokaal door drie ergotherapeuten wordt gedeeld. In de kasten zijn er verschillende materialen beschikbaar voor activiteiten zoals klei, penselen, verf, potloden, parels, gezelschapsspelletjes, etc.

     

Als ik terug de bus neem naar mijn verblijf heb ik een prachtig zicht op de Mont Blanc.

Vooraleer mijn stage begon had ik een beetje schrik van de professionele taalbarrière. Met behulp van mijn mentoren schrijf ik nu zelf in dossiers. Ik kan dus zeker zeggen dat mijn Frans snel verbetert! Ik heb hierdoor een vlotte samenwerking met zowel mijn mentoren als collega’s. Zij hebben mij al verschillende bezienswaardigheden aangeraden in Genève. Deze heb ik dan met mijn vriendin van België bezocht.

Hieronder zie je onder andere de Mont Salève die we zijn opgeklommen. We hebben ook de botanische tuin bezocht. Om haar bezoek te beëindigen zijn we gaan eten bij Bains des Paquis waar we het typische Zwitserse gerecht fondue hebben gegeten. Heerlijk!

      

     

’s Avonds kan ik altijd ontspannen bij mijn kotgenoten in de foyer waar ik verblijf. Het zijn studenten van overal (Italië, Oezbekistan, Kazachstan, Zweden, Frankrijk, …).

Ik zal jullie de volgende keer niet meer zolang laten wachten op verder nieuws.

Heel veel groetjes vanuit het prachtige Zwitserland!

 

Marie-Alix