D-day

🎉🎉Moi moi!

This week was more stressful than others. Oops, ben weer in het Engels bezig. Dus, de week was drukker dan anders. Onze stage in Sun klinikka houdt in dat we werken rond projecten. We houden ons bezig met de planning, vergaderingen, mogelijke sponsors (bij sommige evenementen), de verspreiding van het nieuws, sociale media….. Het belangrijkste bij al deze voorbereidingen is natuurlijk de uitvoering. De dag zelf, D-DAY. Deze week ging er een evenement door van maar liefst 2 dagen! Recruitment fair, of in het Fins ‘rekrymessut’. Zie je het woord recruit er een beetje in?

Het ging op dinsdag én woensdag door. Wat houdt dit allemaal in? Het is een wervingsbeurs, waar bedrijven, ziekenhuizen, scholen enz. zichzelf voorstellen aan laatstejaars studenten. Dit was niet alleen voor ergotherapeuten, maar ook verpleegkundigen, sociaal werk en meer. Door covid is dat nu allemaal online natuurlijk en moeilijker om interactief te zijn. Toch hebben we ons best gedaan én was er een Kahoot om prijzen weg te geven!

De dagen voor het evenement waren wat stresserend. Het is veel organisatie voor studenten die normaal gezien werken in de gezondheidszorgsector. We misten nog Powerpoints van bedrijven, ze mailden maar niet terug, we moesten op sociale media niet vergeten te posten, weten alle studenten over het evenement? Ik heb hieruit geleerd dat events plannen een zware job is, zeker in covid tijden. Je moet voldoende op voorhand werken, op elkaar vertrouwen en samenwerken (teamwork of course).

Een team werkt het beste als iedereen zich goed en comfortabel voelt op zijn ‘plaats’. Zoals we in Interdisciplinaire samenwerking en management hebben gezien bij mevrouw De Koker, er zijn teamrollen. Twee Finse studenten werden aangewezen als de voorzitters, zij werkten samen met de bedrijven en luisterde naar iedereen zijn input. Ze deelden taken uit aan de juiste studenten zodat het project tot een goed einde kwam. Als iemand iets niet kon uitvoeren (Ik deed sociale media, maar de posts moesten in Fins zijn), stonden zij bij of vroegen ze aan een Finse student om mee posts te creëren. Iedereen had zijn taken en conflicten gebeurde zelden. We werkten zeer efficiënt en iedereen zijn mening werd gewaardeerd. Play your strength, wordt er al eens gezegd.

Hieronder vind je enkele foto’s van het event. Meer is jammer genoeg niet, omdat het een online event was. Maar de winners kregen toch wat leuke prijzen!