COVID blocks the way

Moikka!

Hier ging ik (Margot) normaal gezien vertellen over de nieuwe stage. Deze stage zou 2 weken geduurd hebben in Vihreä eteinen (https://www.vihreaeteinen.fi/). Vihreä eteinen is een klein bedrijf dat verschillende revalidatiediensten aanbiedt. Ze geven daar ergotherapie, maar ook muziektherapie. Dit is aan alle leeftijden en ik ging cliënten zien tussen 3 jaar en volwassenheid. Dit ging voornamelijk gaan rond ontwikkelingsstoornissen en heeft invloeden van de ‘sensory disorder’ van Ayres.

Maandag werd ik vrolijk begroet en kreeg ik een rondleiding. Er is een speelkamer, een muziekkamer en een ergotherapiekamer. De ergotherapiekamer had leuke en interessante uitrustingen. Ik heb gelukkig een foto getrokken op de dag zelf.

Op de foto kan je zien dat er verschillende opties zijn om een sling of een ‘schommel’ op te hangen, om door de kamer heen de vliegen, zachte matten, rechts een kast vol met speelgoed en gezelschapsspellen.

Door COVID is dit te vroeg stopgezet. Maandagavond werd er mij aangeraden om me te laten testen. Doordat ik in contact ben gekomen met positieve mensen is mijn quarantaine hier 14 dagen, ongeacht of ik positief of negatief test. Heel spijtig, maar ik heb wel 1 dag ervaren hoe het is om te werken als ergotherapeute. Ik heb 1 sessie kunnen volgen met een kindje van 4 jaar, hij had moeite met inhibitie en sociale vaardigheden. Ze hebben cliënten over een groter terrein, dus ik kon meerijden met de therapeute naar de kleuterschool voor de therapie.

Ik hoop dat de studenten van volgend jaar deze stageplaats nog eens krijgen. Dan krijgen zij de kans om ervaringen op te doen met cliënten die niet dezelfde taal spreken. Want deze plaats is divers, ondanks dat het meer gericht is op kinderen!

Hei hei,

Margot