Weken 6 en 7 – dicht bij het einde

Hallo iedereen,

We zijn nu eenmaal aan week 7 gekomen, jammer genoeg dicht bij het einde van deze stageperiode. Wel ik kan eerlijk zeggen dat ik deze plek zal missen en dat ik er altijd wel goede herinneringen aan zal hebben.

Deze weken voelde het alsof ik in het centrum thuis was, alsof ik daar een volledige werknemer was van de instelling. De communicatie tussen zowel de cliënten als de collega’s verliep vlot desondanks de taalbarrière. Meeste nieuwe cliënten vereisen voornamelijk interventies omtrent arm en schouder revalidatie die men bij de cliënten thuis uitvoert wat simpel genoeg is. De medestudenten hebben presentaties moeten geven omtrent hoe ze omgaan met hun cliënten en hierop moesten ik en de mentor een scoring geven, dit was ook een test van de mentor om te zien of dat ik ook in de toekomst de rol van leidinggevende zou kunnen nemen indien nodig. We hebben deze week ook de anti-zwaartekracht loopband mogen uittesten die de instelling gebruikt in functie van stap- en loopfunctie revalidatie. Ik heb ook meer bijgeleerd over approximatieve technieken die men kan toepassen bij bepaalde cliënten.

Buiten het werk heb ik vooral de natuur omtrent Esbjerg wat ontdekt door op één van de vele bekende fietstochten te gaan door Esbjerg. Het is echt een aanrader.

Ik zal deze blog afsluiten door te zeggen dat stage in Esbjerg echt een aanrader is als je nieuwe technieken wilt aanleren die van echt belang kunnen zijn in je toekomst als ergotherapeut. En als je eens een nieuwe cultuur wilt ontdekken.

Jeg vil nu afslutte denne blog med et farvel.

Farvel og en god dag,

Quinten Craeghs