Destination Lyon..

Zoals vroege vogels, besloot ik om vroeg op te staan.. Het zonnetje scheen. Het was een ideale dag om op deze mooie vrijdag de grotere stad Lyon te gaan bezoeken. In het station van Mâcon Ville bestelde we RER tickets destination Lyon. Eerst wachten op de trein en na klein een uurtje rijden kwamen we aan in het stadion van Lyon Part-Dieu. Eerst waren we naar het gigantische shoppingcentrum “La Part Dieu” gegaan waarin 180 winkels waren.. Nadien zijn we te voet naar het oude Lyon geweest om een mooie kathedraal, een basiliek en Romeins amfitheater te gaan bezoeken. Het waren geweldige bezienswaardigheden om te bezoeken.. Ze hadden elk hun eigen charmes.. Ook de wijk rondom was heel mooi om te bezichtigen.

Hieronder zien jullie de Kathedraal Saint-Jean Baptise van Lyon en mezelf die de kathedraal wilde vastnemen.. Het resultaat dat het moest geven, is dus duidelijk mislukt.. Deze kathedraal werd gebouwd tussen 1180 tot 1480 en bevat een mix van architectonische bouwstijlen, zoals het Romaans en de Gotiek. De Kathedraal heeft ook een astronomisch uurwerk uit de 14e eeuw. Spijtig genoeg waren ze deze aan het renoveren.. maar het bleef mooi om dit eens te zien.

Nadien zijn we heel wat kilometers naar boven gestapt… Om vervolgens een eerste stop te houden bij het oude Romeins amfitheater.. dit had ik nog nooit in het echt gezien en ik vond het impressionant om te zien. Ik denk dat ik zelf in die tijd ook wel nog een goede actrice zou geweest zijn 😀 !

Als laatste, en nog enkele (kilo)meters hoger kwamen we aan bij de “Notre Dame de Fourvière” de bekende basiliek van Lyon. Deze basiliek is al van ver te zien.. en om er te geraken moeten er enkele kilometers gestapt worden, wat echt wel vermoeiend was omwille van de stijle hellingsgraad van de heuvel. Het gebouw geeft een kijkt op de stad vanaf de top van heuvel van Fourvière, op de plaats van het oude Forum Romanum.

Dit is het zicht van beneden…

 

 Dit is het zicht vanop de heuvel…

Het was een geweldig dagje met een aangenaam weertje om eens door Lyon te wandelen.