Week 3

Namasté

Week 3 in kamer 15 is afgerond, er waren deze week heel wat minder patiënten dan voorgaande weken waardoor het rustige week was waarbij alles op het gemak verliep. Doordat ik de manier van werken in kamer 15 meer en meer begin te kennen mocht ik meestal mijn patiënten volledig zelfstandig onderzoeken (als ze toch redelijk Engels konden spreken en verstaan want mijn Nepalees staat toch nog niet helemaal op punt).

Woensdag hadden ze een verrassing voorzien en moest ik niet werken in het ziekenhuis maar mocht ik met nog 2 andere studenten op eye camp gaan, we moesten op een kleuterschooltje de kleutertjes screenen op mogelijke oogproblemen. Toen we aankwamen op het schooltje was er eerst een hele ceremonie (waar ik natuurlijk geen woord van verstond maar ik applaudisseerde en lachte gewoon mee wanneer ik de andere dit ook zag doen) om ons te bedanken voor het nobele werk dat we kwamen doen voor hen en ze waren heel vereerd dat er ook een “dokter” uit België bij was. Na de ceremonie, fotoshoots en het in ontvangst nemen van verschillende cadeautjes konden we eindelijk beginnen met het screenen van de kleutertjes, het was wel grappig om te zien hoe sommige kleutertjes enkel maar door mij onderzocht wilden worden en hoe sommige doodsbang waren van mij. 

Zaterdag had ik afgesproken met nog een Belg die hier ook in de lodge verblijft om in de voormiddag naar de World Peace Pagoda te gaan, maar de regen had hier jammer genoeg anders over beslist. Tegen de middag was het weer een heel stuk beter en zijn we een in een restaurantje verzeild geraakt met een prachtig zicht op het meer en de bergen. In de namiddag heb ik hem nog wat leuke plaatsen hier in Pokhara laten zien en hebben we onze dag afgesloten met een melktheetje in Ram zijn koffiehuisje (die mens heeft toch ook alles om geld uit zijn gasten te slaan). Volgende week staat er nog iets leuks op het programma maar dat is voor mijn volgende post!

Thibo