Die vierde week van internskap

Goeiemôre!

Maandag 13 februari 2023:
Deze ochtend kregen we een bericht van onze stagementor dat ze ziek was. We stelden voor om de assessments en groepstherapieën volledig over te nemen, waarover ze heel enthousiast was. We namen samen de Beery en enkele testen af bij een nieuwe leerling. Nadien werd ons gevraagd om even langs te gaan bij de practical classes van de meisjes. Hier kwam een kapper uit George hen leren hoe ze haren kunnen vlechten en dergelijke. In de namiddag gaven we enkele groepstherapieën in de jongste klassen. We sloten onze stagedag af met de dove kindjes die met ons wouden dansen. Net voor zonsondergang zagen we voor de eerste keer dolfijnen vlakbij ons verblijf! 

Dinsdag 14 februari 2023:
Ook vandaag gaven we zelfstandig groepstherapieën. Eén therapie gaven we buiten en in de klas, de andere twee gaven we in het sensorische-integratie-lokaal. Het is heel leerrijk om deze groepstherapieën te geven, omdat de groepsdynamiek enorm verschilt en we op elk moment moeten klaar staan om deze volledig aan te passen aan de groep. Wel blijft het een uitdaging om geplande therapieën uit te werken met de aanwezige materialen. Hoewel de school redelijk goed is uitgerust, is er toch nog een opmerkelijk verschil met scholen in België. Ook de loadshedding vereist wat extra planning aan de therapieën. Na (weer) een fijne stagedag gingen we opnieuw naar het strand, waar Nikita ging surfen.

Woensdag 15 februari 2023:
Vandaag gaven we groepstherapie aan de twee klassen met severe autism en de dove kindjes. De ergotherapeut focust bij aanvang van de therapie telkens op emotieregulatie. De effectieve therapie start pas wanneer we merken dat de kinderen gereguleerd zijn en klaar zijn om te ‘leren’/’werken’. We merken dat dit een groot voordeel heeft op het gedrag van de kinderen tijdens de therapie en nadien. De emotieregulatie varieert ook per sessie, waarvan vandaag bij alle groepen een hectische dag was. Bijna alle kinderen hadden ongeveer een half uur nodig om te reguleren, waardoor de effectieve therapie beperkter is. Echter krijgen we van de andere therapeuten die de kinderen nadien opvolgen, positieve reacties. Hoewel vandaag het weer niet helemaal meezat, gingen we na onze stagedag naar Stormsrivier. Hier gingen we bungeejumpen en naar de gekende hangbrug. 

Donderdag 16 februari 2023:
Ook deze week gingen we naar een lagere school in George om enkele klanken te leren in Grade 1. Vandaag waren deze de ‘O’ en herhaling van woordvorming in verschillende klasjes. Eenmaal terug in Carpe Diem, namen we assessments af bij onze volgcliënten. We hadden nog een klein uurtje over waarin geen therapie gepland was. Deze tijd besteedden we bij de dove kindjes om hen beter te leren kennen en ondertussen wat SASL bij te leren. Na onze stagedag gingen we lunchen met de collega’s. In de namiddag vertrokken we richting Kaapstad voor dit weekend. 

Vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 februari 2023
Dit weekend verbleven we in Kaapstad. Onze beide gezinnen zijn hier momenteel, waardoor we onze weekends goed willen benutten. We planden dagen vol uitstappen en bezienswaardigheden. Op vrijdag was er enorm veel wind, waardoor dit iets beperkter was. Zaterdag gingen we de Tafelberg op en ontdekten we regio Kaapstad. Op zondag gingen we samen met Mauro en Virginie naar een buurt met townships in Houtbaai. Nadien gingen we samen lunchen, wat enorm leuk was om onze stage-ervaringen uit te wisselen. We planden samen een weekendje George voor hen. Nadien stonden we weer voor een 5-uur lange rit richting ons verblijf in Grootbrak. We kijken terug op een heel mooie week met veel leermomenten en ervaringen!

See you!