Inleefreis Ghana 2024

Zondag 25 februari 2024

Ook vandaag staan enkele toeristische uitstappen op ons programma. Deze keer gaat we niet met de tuktuk op pad, maar met de minibus. De hete buitenlucht waait door de open ramen van het busje, wat we als natuurlijke airco kunnen beschouwen.

Onderweg stoppen we even bij enkele wevers die op eigen gemaakte weefgetouwtjes dagelijks soms meer dan 10 uur hun producten weven.

Voor de middag komen we aan bij het apenreservaat, Tafi Monkey.

Hier leven de Mona-apen beschermd, samen met de lokale bevolking. Deze speelse apen begroeten ons hartelijk en eten onze zelf meegebrachte bananen uit de hand.

 

Nadien genieten we van een wandeling in de Bush Bush, de ene hangt al wat meer de aap uit dan de andere.

 

Na de middag gaan we naar de Wli waterfalls, nog een klein uurtje rijden. Dit is één van de meest indrukwekkende plaatsen van Ghana. De wandeling naar de lower falls is volledig vlak en dus geen zware inspanning, je passeert een aantal bruggen en hebt een echt jungle gevoel.

Door het groene bos loop je rustig naar de waterval. Onderweg mooie doorkijken en vlinders. Uiteindelijk kom je bij een open plek waar de waterval naar beneden komt. De watervallen zelf zijn prachtig! Tegen de rotswanden huizen een 200.000 vleermuizen.

Een deel van de groep doet de inspanning om naar een uitzichtpunt gaan, geen heel lange wandeling maar wel een extreem zware klim maar heel erg de moeite waard.