Hannah en Margot in Zagreb

Aankomst

Zaterdag 27 januari zijn wij vertrokken vanuit de luchthaven van Zaventem naar Zagreb, met één tussenstop in Frankfurt met de bijhorende stress voor het halen van onze vlucht. Wij vlogen met de luchtvaartmaatschappij Lufthansa, hiermee hebben we geen problemen gehad.

Eens aangekomen in Zagreb was het niet zo moeilijk om een taxi te vinden aangezien alles steeds duidelijk is aangegeven met borden. Er was een zeer vriendelijke man die ons spontaan een taxi aangeboden heeft 🚕.

Bij het aankomen in ons verblijf (gevonden op Airbnb) hebben we onze valiezen uitgepakt en hebben we de zoektocht gestart naar een winkel om onze boodschappen te doen. Ons verblijf heeft een goede ligging, op wandelafstand kunnen we zowel veel dingen bezoeken als winkelen. Wij zitten op max 10 minuten wandelen van onze stageplek en op 20 minuten wandelen van het stadscentrum. 🚶‍♀️

Konzum is een zeer grote winkel met 2 verdiepingen waar ze van elk product verschillende soorten hebben. Zo was er een hele gang van fruitsap #keuzestress!

Op zondag 28 januari heeft onze stagementor en een paar leden het team een ochtendbrunch georganiseerd om elkaar voor de start al een beetje te leren kennen. We hebben al een paar leuke uitstappen kunnen bedenken die we samen zouden kunnen doen met hen. We hebben ook samen met hun een kleine wandeltocht gemaakt rond hartje Zagreb. Zo hebben we een kleine kabelbaan genomen die ons bracht bij een heel mooi uitzicht over Zagreb, we hebben onze stageplek bezocht en we hebben al eens een kijkje mogen nemen in Artis Includum zelf.

Leuk feitje: Zagreb zit vol met marktjes waar ze bloemen, fruit, groenten, vis en nog veel meer verkopen 🙂

In de namiddag hebben we het prachtige park Maksimir bezocht, dit is op 20 minuten wandelafstand van ons verblijf. Je kan er koffie shops vinden, een zoo, verschillende meren, fitness, kapellen en uiteraard prachtige uitzichten. Dit is zeker een plek waar je volledig tot rust kan komen! 🌼🌻