Hannah en Margot in Zagreb

Familieweekend Margot

In week 4 kwam de familie van Margot op bezoek. Zaterdag hebben we de markt bezocht waar we onder andere lokale specialiteiten hebben gekocht om in de middag op te eten.

 

Nadien zijn we de stad ingetrokken en hebben we de must see’s en do’s gedaan. We hebben een lekkere cocktail gedronken in een rooftop met een prachtige zonsondergang en nadien zijn we iets gaan eten in een restaurant waar je onder andere typische gerechten van Zagreb kan eten.

 

Zondag zijn we dag begonnen met een uitstap naar de Hrelic markt (leuk weetje: dit wordt ook de vlooienmarkt genoemd), dit is een gigantische markt waar je alles kan kopen wat je je maar kan bedenken. Deze markt heeft zelfs verschillende afdelingen. Een groot deel bestaat uit een rommelmarkt waar je authentieke maar ook alledaagse dingen kan kopen zoals kledij, keukengerei, gereedschap, gadgets, speelgoed, oude telefoons, tafels, auto-onderdelen en nog zo veel meer 👚📞🎮. Het andere grote gedeelte is een terrein waar ze 2de hands auto’s verkopen van bijna elk merk en model en je vindt er zelfs oldtimers 🚗. Een echte aanrader!

 

 

 

Hierna zijn we opnieuw de stad ingetrokken om een hapje te eten en om een nieuw typisch dessert uit te proberen. Zo kwamen we uit op Ferdinand knedle, dit is een soort ronde cake met een smaakje in. Zo kan je kiezen voor nutella (lopende nutella!!), pistache, passievrucht, kokosnoot, framboos, pruim en nog zo veel meer. Heerlijk 😋!!

 

 

 

Nadien zijn we de Mirogoj begraafplaats gaan bezoeken, het is een zeer grote begraafplaats met prachtige architectuur. Het speciale hieraan is dat er een mix van religies ligt, zo vindt je er graven van protestanten, moslims, orthodoxen, christenen, joden en communisten. Ook liggen alle belangrijke politieke leiders, wetenschappers en sporters hier begraven. Leuk feitje: in plaats van dat oudere begraafplaatsen eigendom waren van de kerk, was Mirogoj eigendom van de stad. Mirogoj aanvaardde dus begrafenissen van alle religieuze achtergronden.

Onderweg naar de begraafplaats, vroeg een oude man opeens van waar we zijn. Dus we zeiden dat we van België komen en de man, genaamd Ivan, werd opeens heel enthousiast en begon levensverhalen te vertellen over zijn verleden en wat hij gemeen had met België. Luik en Brugge waren namelijk plaatsen waar hij familie had en waar hij zelf gewerkt heeft. Zo hebben we zeker 15 minuten staan praten en dit in allemaal in het Frans dan nog!! Een leuk weetje: Kroaten zijn dol op het Frans en worden enthousiast wanneer ze weten dat je Frans kan spreken 😉

Om het weekend af te sluiten hebben we nog een mooie avondwandeling gemaakt in Maksimir park.