Hannah en Margot in Zagreb

Week 2-3

Week 2

Maandag en dinsdag hadden we gewoon stage. Er komen trouwens rond de 100 kinderen in totaal naar Artis Includum, soms weet je dus niet meer weet wie wie is. Sommige kinderen beginnen ons al te herkennen en worden enthousiast wanneer ze ons zien! Uit enthousiasme willen ze ons dan ook af en toe zelf betrekken bij een spel en dit is dan echt leuk!

Woensdag hadden we onze vrije dag en zijn we naar de zoo geweest. De zoo is gelegen in het Maksimir park (ja een zoo in een gewoon park, gek hé?) en konden we dus bereiken op wandelafstand. Het is trouwens de oudste dierentuin van Zagreb. Er zijn zoogdieren, vissen, reptielen, amfibieën, weekdieren en een vogelwereld. Op het moment dat wij gingen, was er een vogelgriep aan de gang waardoor we bijna niets van vogels hebben gezien (balen!!).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag en vrijdag hadden we dan opnieuw stage. Zoals gezegd in ons vorig bericht, mogen we iedere donderdag zelf een speltherapie leiden samen met onze mentor. Voor deze donderdag kregen we de uitdaging van een kind zelf om roblox en natuurrampen samen te combineren in de therapie, geen idee hoe we dit gingen aanpakken 😅 Na veel brainstormen kwamen we uit op volgend idee: de kinderen mogen zich verkleden met verkleedkledij en worden dus zo een eigen roblox mannetje. Ze moeten doorheen de hele therapieruimte een parkour afleggen en onderweg moeten ze voorwerpen verzamelen om op het einde in te leveren. Wij, als therapeuten, zijn de natuurrampen en gaan zorgen voor obstakels tijdens hun parkour.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag zijn we samen met Angelique, die stage doet in Centar za rehabilitaciju Silver (ook in Zagreb), het centrum van Zagreb ingetrokken. We hebben daar het Museum of Broken Relationships bezocht, dit is een museum waar liefdesverhalen en symbolische bezittingen worden gekoesterd en gedeeld aan de hand van anonieme en persoonlijke verhalen. Je vindt er een verzameling van items en elk daarvan zijn gerelateerd aan een relatie uit het verleden. Het gekste dat we gezien hebben, was een stukje huid van een jongen die is omgekomen in een ongeval en door dat stukje huid bleef hij in eeuwig bezit van een meisje 😅.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadien zijn we iets gaan drinken in het kattencafé 🐈 Het loopt daar vol met katten en je mag ze zelfs aaien!! Je kan er warme dranken, frisdranken, cocktails, wijn en nog veel meer verkrijgen. Wij hebben uiteraard gekozen voor een giga lekkere warme chocomelk met alles erop en eraan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag hebben we een bezoekje gebracht aan de Britanski Trg Market, dit is een rommelmarkt met allemaal antieke en oude spullen, verzamelingen,… En ja, again, staat het weer vol met rode parasols.

 

 

In de namiddag zijn we naar het stadsmuseum van Zagreb geweest. Dit is een museum dat leeft (letterlijk!), het is gebaseerd op “herleefde geschiedenis” waarbij de mensen daar gekleed zijn als historische figuren uit Zagreb en dit zorgde er voor dat zelfs schilderijen tot leven kwamen.

Week 3

Dinsdag was het de laatste dag van carnaval in Samobor 🎉🎊 en konden we het niet laten om nog eens te gaan kijken, dus zijn we nog na stage vertrokken. Er waren opnieuw zeer veel kraampjes met allemaal specialiteiten, een orkest, een dansende ijsbeer 😁 en veel verkleedde mensen. In tegenstelling tot België bestaat de stoet hier uit gewoon verkleedde mensen, deze worden dan op het podium geroepen en de beste krijgen een prijs. Er vindt ook een popverbranding plaats. Heerlijke vibe!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag hadden we een heerlijk zonnetje en nam onze stagementor ons mee om een therapie te volgen, buiten op een speelpleintje. Tijdens de therapie hebben we zitten praten met de mama van het kindje, zij zit ook in de zorg en het was heel leuk om onze kennis en interesses te delen.

 

 

 

 

Zoals elke donderdag mochten we weer zelf een therapie leiden. Deze keer hadden we de schrijfdans/krullenbol voorbereid en dit was goed verlopen 😊

 

 

 

We hebben ook voor de eerste keer een therapie mogen leiden met onze volgcliënt (met nog uiteraard begeleiding bij) en dit was zo leerrijk!

 

Vrijdag was het mooi weer en zijn we een lekkere cocktail gaan drinken in een bar. Jammie! 🍸

 

 

Op het einde van de week had onze stagementor een tussentijdse evaluatie gepland en dat in het kattencafé (zo gek!!). Tijdens het gesprek ging het over afgelopen weken, hoe we het al ervaren hebben en wat we de komende weken nog allemaal willen doen (geen stressvolle evaluatie zoals in België dus). We hebben dan ook meer gepraat over Zagreb zelf dan over stage wat het allemaal zo leuk maakte!

Zaterdag zijn we naar het chocolade museum in Zagreb geweest 🍫. In het museum maak je een interactieve reis door tijd en ruimte waarbij je 9 verschillende soorten chocolade kan proeven die overeenkomen met verschillende tijdperken uit de geschiedenis van chocolade. Beste van al: er is een ruimte waar je onbeperkt chocolade kan proeven!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag gingen we werken aan ons stagerapport in het Maksimir park en dit gecombineerd met een heerlijke picknick 😊 Maar het was bewolkt en het werd koud waardoor we iets warm zijn gaan drinken om nadien terug naar huis te keren.