Typisch Finland:

Vrijdag 31 januari
Eindelijk meer sneeuw! De sneeuw die er tot nu toe lag, was al van voor onze aankomst. Nu ligt er een dikke laag verse sneeuw bovenop! ’s Avonds was het de eerste fuif in Retrodorm dit semester. Op onze verdieping natuurlijk, we konden er dus niet onderuit! Niet dat we dat erg vonden hoor… 😉 Eerst was er een beerpong-tornooi en daarna een fuif. We hebben heel wat mensen beter leren kennen, onder andere ook hun dronken kant. 🙂 Het was zeker voor herhaling vatbaar!

Weekend 1-2 januari
We hebben het rustig gehouden, we moesten namelijk wat recupereren van de fuif. Lynn was trouwens haar stem even kwijt. Dit bewijst dat het een goed feestje was! Zondag zijn we wel nog naar een gratis dansvoorstelling van het conservatorium van Turku gaan kijken. Het optreden vond plaats in een museum. Door deze ongewone omgeving en de mooie belichting had het spektakel iets speciaals. De schaduwen op de muren maakten het extra mysterieus. Het dansen zelf was natuurlijk ook heel goed. 😉

Maandag 3 januari
Terug op stage. Sigrid heeft haar eerste spalk gemaakt en ze is er heel trots op! Lynn heeft indiaantje gespeeld en vond het ook een geslaagde dag. De temperaturen zijn hier stilaan terug aan het stijgen, waardoor de sneeuw op de straat en op het voetpad veel waterachtiger wordt. Ook de sneeuw op de daken is stilaan aan het verdwijnen. We hopen eigenlijk stiekem dat het nog even kouder blijft, zodat we nog wat langer kunnen genieten van dit mooie wintertafereel. We hebben namelijk geen zin in al die vuile smurrie!

Om deze blog af te sluiten, gaan we nog enkele kleine dingetjes opsommen die hier anders zijn dan bij ons. Ze zijn misschien klein, maar toch opmerkelijk!
– De sloten op bijvoorbeeld de toiletdeuren draaien naar de andere kant op slot.
– Vele huizen hebben een houten buitenkant. Heel anders dan al die bakstenen van bij ons!
– Alle huizen moeten verplicht een brandladder hebben. Grappig zicht!
– Boven de lavabo is altijd een druiprek in de kast ingebouwd. Heel handig!
– Er wordt hier veel meer zout gegeten! Dit viel ons vooral op in het brood en in de boter.
– De gelijkvloers wordt hier het eerste verdiep genoemd. Verwarrend! Wij wonen op de 2de verdieping, maar dus eigenlijk op de eerste verdieping! 😉
– Om gladheid te verkomen, worden er hier kleine steentjes op de sneeuw gestrooid. Veel beter dan zout, want dit brengt minder smurrie met zich mee!
– Sommige voetpaden in het centrum hebben vloerverwarming!

Als er ons nog iets opvalt, zullen we dit lijstje zeker aanvullen! 😉

Terveisin!
Lynn en Sigrid

2 reacties op “Typisch Finland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *