The sun is shining in Turku!

Vorige week was onze derdelaatste stageweek!

Tijd dus om aan onze (stage)opdrachten te beginnen! Hierdoor hadden we het dus wat drukker en lopen we wat achter op onze blog… Dit blogberichtje zal gaan over de week na Lapland (17 tot 22 maart)!

Zoals je kunt vermoeden hebben we deze week niet echt iets speciaals gedaan… In onze vrije tijd hebben we vooral aan ons schoolwerk gezeten… Wel een beetje jammer, want het was zo’n mooi weer buiten! De lente in Turku is begonnen! En ook al is het nog niet zo warm, tussen 0 en 8 graden, de Finnen lopen al met hun zomerkleren te pronken! Dat zonnetje doet wel erg goed! En ook al kunnen we nu niet naar buiten, de zonnestraaltjes die de weg tot op onze bureau’s vinden zijn ook heel erg welkom!

Even wat over stage:

Lynn: Deze week was in het algemeen vergelijkbaar met de andere weken, maar dinsdagochtend was hier de uitzondering op! Ik moocht met Leila mee naar Katariinan Koulu. Dit is een school voor kinderen met een beperking. Ik heb 2 therapiën kunnen volgen, van een jongen en een meisje met CP. Ze waren 14 en 15 jaar. Bij Erja heb ik ook al een kindje met CP gezien, maar dit was slechts een lichte vorm. Het was best interessant om de typische CP-verschijnselen eens in het echt te zien. Het meisje had de athetotische vorm, terwijl de jongen meer een hypertonie had.

Sigrid: Deze week heb ik met mijn volgpatiënt fruitsla gemaakt! Jammie! De bedoeling was dat ze leerde omgaan met hulpmiddelen in de keuken die het toelaten te koken met 1 hand. Het “fix-board” was een succes! Op dit plankje staan pinnetjes waar ze bv de appel kon op steken om deze zo eenhandig te schillen. Het fixeer-ding om de kom vast te zetten was ook lekker handig! De patiënt was erg enthousiast en vond de hulpmiddelen geweldig! Altijd leuk om zo een therapie te geven natuurlijk! 🙂 Verder heb ik deze week ook een huisbezoek bij een Parkinson patiënt gedaan. Erg interessant! Voor de rest was het een gewone stageweek met zijn wekelijkse bezigheden: ADL, intake gesprekken, MOCA – test en verslagjes schrijven!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *