Bijna naar Lapland!

Hallo iedereen!

Van maandag tot donderdag hadden we weer een interessante stageweek, waar we hieronder weer elk apart even over vertellen. Op woensdag hadden we het Fins examen. We hebben geprobeerd ons zo goed mogelijk voor te bereiden en we hopen dat dit resultaat heeft! Op donderdagavond zijn we allebei naar Sigrid haar ouders getrokken. De volgende avond zou het namelijk een International Dinner zijn in Retrodorm en daarvoor wouden we chocomousse maken. In het verblijf van Sigrid haar ouders is meer materiaal aanwezig, waaronder een zeer handige keukenrobot! De chocomousse was dan ook heel goed gelukt! 😀 Ook het International Dinner was dik in orde! In totaal is er ongeveer 70 man komen opdagen en er waren heel veel verschillende gerechten van verschillende landen. Ook het feestje erna was geslaagd! 😉 Vandaag (zaterdag) zijn we ons aan het voorbereiden op de Lapland trip! We vertrekken vanavond om 20u! Jullie gaan dus de komende week niet veel van ons horen, want laten de laptop thuis! 😉 Maar op zondag (of maandag…) zullen we jullie alles vertellen over onze avonturen daar! 😀

Nu nog even wat over de stageweek:

Lynn: Ik ben de week gestart met een schoolbezoek. Het was geen gewone school, maar eentje voor kinderen die wat extra begeleiding nodig hebben. We zijn maar een uurtje gebleven, maar ik heb wel wat dingen opgemerkt. De leerkracht gebruikt altijd gebarentaal terwijl ze aan het vertellen is. Ook wordt ze nog bijgestaan door 1 of 2 assistenten. Later die dag heb ik nog een riddertherapie in elkaar geflanst en gegeven. Het kindje was heel enthousiast! Dinsdag heb ik bij een andere therapeut, Maikki, 2 therapiën mogen volgen. Ze betrok me mee in het spel en de therapie, wat heel leuk was. Woensdagochtend ben ik met Sigrid naar het OT-department geweest. Hier worden heel wat kindjes getest vooraleer ze worden doorverwezen naar de ergotherapeut. Normaal gezien had ik in de namiddag nog 2 therapiën die ik moest volgen, één bij Leila en één bij Maikki, maar deze werden beiden geannuleerd. Yes, nog meer tijd om te leren voor het Fins examen! 🙂 Het eerste kindje van donderdag was ziek en ik moest dus pas om 11u30 op mijn stageplaats zijn. In de namiddag kwam mijn volgcliëntje weer en we hebben samen circus gespeeld.

Sigrid: Op maandag ben ik het Universitair ziekenhuis gaan bezoeken. Heel erg interessant. Ik heb de stroke unit en de neurologische afdeling gezien. De patiënten hier komen rechtstreeks van de spoed en van hieruit worden de patiënten na ongeveer 5 dagen doorgestuurd naar mijn ziekenhuis. Op dinsdag heeft mijn wekker me in de steek gelaten waardoor ik pas wakker werd op het moment dat ik eigenlijk moest beginnen. OEPS! Ik heb onmiddellijk naar mijn mentor gebeld en ze kon er gelukkig nog om lachen. Eindelijk aan gekomen op stage werd het nog een leuke dag met een interessant huisbezoek! 🙂 Op woensdag ben ik samen met Lynn naar het OT-department gegaan. Dit is een plek waar kindjes getest worden voor ze worden door gestuurd naar bijvoorbeeld Kuperkeikka (Lynn haar stageplaats). Op donderdag heb ik mijn volgpatiënt nog wat beter leren kennen tijdens de ADL. Ze leert snel bij en dat maakt me toch wel wat trots dat ik daar mijn steentje kan aan bijdragen! 🙂 In de namiddag heb ik een bezoek gebracht aan een ‘geriatrisch ziekenhuis’ dat in verbinding staat met mijn stageplaats door ondergrondse tunnels (aiai hoe moet ik nu weer terug??). De patiënten die meer tijd nodig hebben om te revalideren komen hier terecht.

Zo dit was het weer voor deze week! Tot volgende week met (hopelijk) leuke verhalen over Lapland!

Groetjes!

Lynn en Sigrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *