Laatste stageweek!

Deze week was onze laatste stageweek en we hadden amper 2 dagen stage! Dit komt omdat we dinsdag en donderdag naar school moesten voor de International Teachers Week.

Op maandag heeft Lynn haar allerlaatste therapieën afgerond, woensdag stonden er namelijk geen kindjes meer op de planning. Voor Sigrid was maandag een kort dagje. Ook zij heeft die dag haar laatste patiënt gehad. In de middag mocht ze al naar huis omdat haar stagementor daarna een studie(namid)dag had.

Op dinsdag 1 april moesten we een hele dag naar school. We hadden een infodag genaamd “Towards Healthy and Safe Adulthood”. Jammer genoeg was het Finse Engels niet zo heel goed verstaanbaar en was het nogal moeilijk volgen… Tussendoor mochten we even wegglippen om zelf een presentatie voor internationale leerkrachten te geven. In totaal hebben we 45 minuten gepraat over onze ervaringen in Turku als een uitwisselingsstudent. Achteraf kregen we deze fijne feedback in onze mailbox:

Dear Lynn and Sigrid,

I got a special request from the international guests to make sure that I pass on their feedback to you – they LOVED your presentation and said that you two had the perfect balance of seriousness and humor in your presentation and that it was really nice to hear from the students first hand what it is like to be in TUAS as an exchange student.

You are stars!

We zijn dus best trots op onszelf! 😀 Dinsdagnamiddag hebben we de workshop ‘from cap to rap’ gevolgd. Hier hebben we een rap gemaakt op de beat van “We will rock you” van Queen. De workshop ging over minderjarige vluchtelingen, immigratie en over multidisciplinair samenwerken.

Dinsdagavond was het International Sauna, ook onze tutors waren van de partij! 😀 Het was een fijne dag en we hebben weer enkele nieuwe mensen leren kennen!

Op woensdag 2 april was het onze laatste stagedag. Beide hebben we geen patiënten meer gezien, maar wel stond onze evaluatie op de planning! Natuurlijk is deze voor ons alle twee goed verlopen! 😀 Na een klein bedankje (lees: koekjes) en het bijhorende afscheid zijn we na de evaluatie naar huis getrokken. Het was niet alleen onze laatste stagedag, maar ook onze laatste Finse les! Hier hadden we nog een kleine test, die ook goed verlopen is! 😀 

Donderdag 3 april hebben we Kunnonkoti bezocht. Dit is een hulpmiddelencentrum in de school.  Het lijkt op een volledig aangepast huis waar je alles kunt uittesten, inclusief de in hoogte verstelbare keuken en het automatische toilet met intieme reinigingsfunctie! 😀 ‘S avonds is Lynn naar de Clothespin-party in The Monkey getrokken. De bedoeling was om je kleren vol met wasknijpers te hangen.

Vrijdag 4 april hadden we weer onze vrije dag. Lynn heeft lekker uitgeslapen en Sigrid is met Fabian naar Ruissalo getrokken om zijn laatste dag in Finland “te vieren”.  Hier hebben ze een vuurtje gemaakt om te BBQ’en. De volgende dag merkten we dat ze de BBQ – geur mee naar huis hadden genomen… ‘S avonds was er nog een afscheidsfeestje van Eileen en Sofie.

Zaterdag is Sigrid om 5 uur opgestaan om Fabian naar de luchthaven te brengen (dit terwijl Lynn op dit tijdstip nog maar een uurtje in haar bed lag…). Het was nogal een avontuur om op tijd in de luchthaven te geraken, maar desondanks is Fabian op tijd de vlieger ingestapt. Terwijl Lynn nog aan het herstellen was van de vorige nacht(en) (lees: slapen) heeft Sigrid van de tijd geprofiteerd om wat schoolwerk te doen. In de namiddag zijn we naar een klein rommelmarktje gegaan in een boekenwinkeltje. Dit was wel eens fijn om te zien, ook al stelde het niet zo heel veel voor.

Zondag is Lynn gaan sporten (badminton, pingpong,…). Ondertussen heeft Sigrid nog wat schoolwerk afgewerkt.

Dit was onze week, volgende week komt er weer een nieuwe update over onze voorlaatste week in Finland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *