Lapland stories!

Moi!

We hebben de week Lapland overleefd zonder gebroken beenderen! Hoera!

Zondag 09/03: Op bezoek bij Santa Claus! De enige echte kerstman woont in Rovaniemi en wij staan er mee op de foto!
We waren heel verbaasd dat hij een beetje Nederlands kon spreken: “lekker, lekker, leuk, leuk”! 🙂 Rovaniemi bevindt zich op de poolcirkel, we kunnen dus eigenlijk zeggen dat we OP de poolcirkel hebben gewandeld! ’s Avonds kwamen we aan in Levi. In onze cottage verbleven alleen maar Nederlands-sprekende studenten, die ook allemaal in Retrodorm wonen! We hebben onze spullen uitgepakt en zijn de zoektocht naar het Noorderlicht begonnen! Helaas zonder succes, maar we waren toch nog vrij tevreden door de mooie sterrenhemel.

Maandag 10/03: Eerste dag snowboarden! Uit de blauwe plekken konden we afleiden dat het niet van een leien dakje ging. Desondanks hebben we toch veel plezier gehad. We hebben ons nog niet op de pistes gewaagd, maar zijn op het oefenheuveltje gebleven. Lynn is ’s avonds nog even naar een andere cottage getrokken om wat nieuwe mensen te leren kennen, achteraf hebben we het nog gezellig gemaakt in onze eigen cottage.

Dinsdag 11/03: Sigrid heeft haar snowboardkunsten verder ingeoefend, terwijl Lynn het skiën ook eens wou uitproberen. In de namiddag zijn we de blauwe piste afgegaan! We waren best trots, aangezien het voor beiden de eerste keer was op snowboard of ski’s. Op het menu stond lekkere chicken wok gepland, made by “cottage papa Bjarne” en Sofie. ’s Avonds zijn we naar Immelkartano geweest. Dit is een sauna met ice-swimming-hole en outdoor-jacuzzi. We hebben hier beiden enorm van genoten!

Woensdag 12/03: We hebben beiden voor de laatste keer deze week onze wintersportkunsten nog wat verbeterd! Voor Sigrid was het de 3de dag snowboarden, voor Lynn de 2de dag skiën. We hebben nogmaals de blauwe piste overwonnen en hebben dit ’s middags gevierd met een rendierhamburger en achteraf met een warme chocomelk! 🙂 Deze avond stond er karaoke gepland. We trokken met de hele groep naar een karaokebar in Levi. Er werd volop gezongen en gedanst tot de club zijn deuren sloot (3u30 al, veel te vroeg!).

Donderdag 13/03: Vandaag zijn we gaan snowshoewalken! Voor we vertrokken, leek het ons heel vermoeiend en niet zo leuk, maar achteraf waren we toch blij dat we dit hebben gedaan. Het was zoals verwacht heel vermoeiend om de berg op te klimmen, maar de sneeuwval had voor een mooie natuur gezorgd! Op de top konden we helaas niet zo veel zien omdat er te veel bewolking was. Het afdalen was het leukste van allemaal! In plaats van te stappen zijn we gewoon op onze poep de berg af gegleden! Beneden hebben we nog echte Finse worstjes gegrild in een kampvuur! Hmmmmm! ’s Avonds was het “LOTD costume party” (LOTD: Lords Of DogTown = een film over surfers). We moesten allemaal heel zomers en kleurrijk naar de grootste cottage gaan om daar een feestje te bouwen. We hebben het beiden niet te laat gemaakt, aangezien we nog niet gerecupereerd waren van de karaoke-avond. 🙂

Vrijdag 14/03: We hebben eerst eens goed uitgeslapen en zijn dan naar het centrum geweest om wat souvenirs te kopen. In de namiddag was het eindelijk tijd voor de Husky-ride! De honden zagen er niet uit zoals we verwacht hadden. Ze waren veel kleiner. De eigenaars hebben ons verteld dat het Alaska Huskies waren, maar als we dit googelen komen de afbeeldingen niet echt overeen met wat we gezien hebben… Raar! Het waren wel heel enthousiaste en lieve hondjes! Na onze korte sleetocht hebben we nog warme drankjes gekregen en hebben we nogmaals Finse worstjes gegrild in een kampvuur. Dit laatste is precies heel populair in Finland… ’s Avonds stond het laatste feestje op het programma: de toga-party! De bedoeling was dat iedereen van zijn (wit) laken een kleed maakte. Na heel wat probeersels en heel wat tijd, zijn we toch in deze opdracht geslaagd! Het feestje is helaas vroeg geëindigd omdat de buren klaagden van geluidsoverlast en dreigden de politie te bellen…

Zaterdag 15/03: Opstaan om 7u30 om de cottage op te ruimen! Om 10u30 moest iedereen klaar zijn. Wij waren iets te snel en om 9u was onze cottage al helemaal proper! Nog een dutje doen in de zetel dan maar… 😉 Voor de lange terugrit begon, hebben we nog een groepsfoto gemaakt. Normaal gezien gingen we eerst naar Kemi Snow Castle, maar door het (ook in Finland) abnormaal warme weer was dit deels gesmolten en dus gesloten. We zijn dan maar naar het Arktikum-museum geweest. Dit is een museum over Finland, zijn geschiedenis en het noorderlicht. Een uurtje later werd de lange busrit verder gezet. Er was gepland dat we om 2u terug in Turku zouden zijn, maar de hevige sneeuwval onderweg zorgde voor wat vertraging. Uiteindelijk lagen we om 5u ’s nachts, met 3u vertraging, in ons bed! Zondag hebben we dan maar wat uitgeslapen, want maandag begon de stage alweer!

Groetjes,
Lynn en Sigrid

2 reacties op “Lapland stories!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *