Een nieuwe thuis!

Zondag hebben we op ons gemak alle valiezen gemaakt en nog een laatste keer voor ons gezinnetje gekookt. Bloemkool in kaassaus met côtelette! Jammie.

DSCN2131

Om 17uur zijn we dan vertrokken naar ons nieuw gastgezin. Het was ongeveer 20 minuutjes rijden op een weg vol gaten en bobbels. Op weg zagen we prachtige natuur en plots vonden we de verhuis helemaal niet meer zo erg.  Het is een hele verandering  in vergelijking met ons vorig gastgezin. Nu wonen we op het platteland met natuurlijk ook de voorzieningen van het platteland: geen stromend water, geen koelkast en geen fornuis, maar wel elektriciteit! Daarnaast ook wat meer insecten, dus ons netje zal omhoog gehangen worden.

De familie was heel hartelijk en waren zeer geïnteresseerd in van waar we kwamen, wat we hier deden en waarom we Madagaskar gekozen hebben. Eerst even iets gedronken met onze twee families: de oude en de nieuwe en dan kregen we een rondleiding en brachten we onze kamer in orde. Het huis is heel groot, ze wonen er dan ook met veel in. Er zijn 2 vleugels aan het huis, waarvan de kleinere kant voor ons is. Hier is een keukentje, een leuk toilet en een douche (die momenteel nog niet gebruikt kunnen worden, aangezien er geen water is) en onze kamer. Deze is groter dan de vorige en we hebben ook een mooier uitzicht op de natuur.

DSCN2133

DSCN2139

DSCN2144

DSCN2145

DSCN2153

DSCN2155

DSCN2169

Om 19u30 eten we normaal in de avond, nu was het iets later door onze aankomst. We hebben rijst met veel groentjes gegeten en rijstwater gedronken. Op en top Malagassi dus. Het was heel gezellig aan tafel en we hebben al veel gelachen. We zaten met 12 personen rond de tafel: onze mama, 2 zussen en een broer. De 3 kinderen van de oudste zus en haar man en 2 studenten die hier naar de Universiteit gaan en ook hier verblijven.

Na een goede nachtrust kregen we een lekker ontbijt met koffiekoeken. Dit is niet altijd het geval, aangezien ze normaal rijst eten.

DSCN2171

 

We kregen nog wat eten van gisteren mee naar Santé Plus. Weer veel groentjes en rijst (de hemel voor Valerie!).

DSCN2176

6 gedachten over “Een nieuwe thuis!”

  1. Dag Kelly,

    Jullie nieuwe huis ziet er ruim en goed uit.
    Voor jullie alweer eventjes aanpassen, maar jullie hebben al bewezen dat aanpassen geen probleem is.
    Een grote familie, fijn en gezellig zo met 12 aan tafel.
    Een hele klus om voor 12 man te koken.
    En aan de foto’s te zien, jullie hebben al een mooi kleurtje !
    Succes de komende 5 weken en geniet ervan !

    Groetjes,
    Dina,

  2. Blij te horen dat de verhuis is meegevallen.Het huis ziet er ook luxueuzer uit.Het is ook zo een beetje een nieuwe start hé voor jullie laatste weken.
    Logeren jullie nu verder van het hospitaal?
    Tot weldra en de steak komt steeds dichterbij.

  3. Als de douche morgen gaat gemaakt worden , begin dan alvast met wassen op grootmoeders wijze . Je weet wel , teiltje vol water , en daarmee alles doen . Bekertje voor de tanden opzij zetten , best je gelaat wassen voor je aan de onderkant begint .
    Die beloftes van “kga het morgen wel doen ” , dat is code voor “tgaat nog effe duren” . Zowel in Afrika als in de perksestraat .

  4. Alle ziet er allemaal wel tof uit he! Ge gaat wel aan de rust moeten wennen als je thuis komt, nu zo met 12 man aan tafel;-)

  5. Helemaal iets anders dan in het vorige gezin en toch leuk en gezellig.
    Gaan jullie ook voor dit gezin iets Belgisch koken ?
    Nog 5 weken te gaan (juist in de helft). Geniet er maar van en we volgen jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *