Bijwonen van een operatie

Woensdag kregen we te horen dat we een operatie mochten bijwonen als we dit wouden. Dit hebben we een beetje te danken aan de twee andere Vazahs die verpleegkunde studeren en dus sowieso bij operatie mogen zijn. We werden wat ingepakt, maar echt steriel kan ik het niet noemen, en mochten de operatiekamer binnengaan.

get ready for observation
get ready for observation

De dame die geopereerd werd had een zeer dikke buik als gevolg van een obstructie in de darmen. Er werd een snede in haar buik gemaakt en de darmen ploften er zowat uit. Ik kan dit het meeste vergelijken met van die lange opgeblazen ballonnen, waar je ballondieren van maakt. Zelfs de chirurgen daar verschoten ervan. Ze gingen opzoek naar de obstructie die de lucht tegenhield en vonden enkele tumoren ter grote van tennisballen. Er waren veel metastasen in de buikholte. De conclusie was al snel duidelijk: deze patiënt was palliatief. Het enige wat ze momenteel konden doen was de lucht uit de darmen laten door een kleine snede te maken. Meer hebben we niet kunnen mee volgen omdat onze laatste bus tegen 17uur komt. We zullen morgen aan Lauren en Michiel vragen hoe het afgelopen is.

Voor wie de foto’s wil zien kan hieronder verder scrollen. Voor wie ze niet wil zien verlaat deze pagina best nu. :p

De darmen als ballonnen
De darmen als ballonnen

2 gedachten over “Bijwonen van een operatie”

  1. Dag Kelly,
    Het ziet eruit dat je daar al veel zaken hebt moge meemaken, die je anders nooit had gezien. Hier zijn het maartse buien en toch zal ons W.E. prachtig zijn , zaterdag 12° en zondag zelfs 15°..
    De voorbije dagen was het nog frisser en vroor het s’nachts nog, dus voor de middag koud en nog de dikke jassen. Maar ja we zitten in België ,zelfs met ons belgisch weer ,hebben we het hier toch heel goed vergeleken met vele andere landen.tot een volgende keer en een dikke knuffel. José.

  2. Dag meisjes,
    Jullie verhalen worden steeds straffer !
    Bezoek aan de school : bewonderenswaardig om te zien wat deze mensen met heel weinig middelen kunnen doen.
    Ik kan mij voorstellen dat ze heel blij waren met jullie ‘geschenken’.
    En de operatie : nee, ik heb de verdere fotosessie niet opengedaan :-). Van een ervaring gesproken, deze kan tellen.
    Jullie zijn echt wel twee straffe madammekes 🙂
    Geniet samen met het gastgezin van een fijn weekend !
    Wij kijken vol spanning uit naar het eerste Belgische lenteweer, het lentezonnetje zal ons deugd doen.
    Groetjes,
    Dina,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *