Aankomst in Genève

Op dinsdag 25/01 ben ik vertrokken met mijn mama en broer naar het mooie Genève, Zwitserland. De lange autorit ( ~10 uur) ging vlot zonder files. In de avond had ik een afspraak om mijn sleutel op te halen van mijn verblijfplaats, Foyer George Williams. Dit is een soort studentenresidentie dat perfect gelegen is midden in de stad (kleine cafeetjes, restaurantjes en winkels in de buurt)! Ik heb mij geïnstalleerd en heb besloten nog een mooie avondwandeling te maken naar het bekende meer ‘Lac Léman’ of in de volksmond meer van Genève.

Er zijn wel enkele aanpassingen die ik moest doen om hier in Zwitserland te komen, zoals de munteenheid is niet Euro maar Zwitserse Frank (CHF.) en de stopcontacten zijn hier ook anders. Goed checken vooraleer je het Zwitserse betreedt! 😉 Wat wel heel praktisch is, is dat ik niet moet betalen voor drinkwater in restaurants of cafés. Zoals in Frankrijk kan je dus gewoon vragen voor een karaffe d’eau.

Omdat mijn stage pas begint op 31/01 besloten mijn broer en ik voor 2 dagen te gaan skiën in Châtel/Avoriaz. Dit is maar een uur rijden van Genève (goed om te weten als je wat tijd vrij hebt en nood hebt aan ontspanning)!

Op vrijdag 28/01 ben ik met de auto naar mijn stageplaats gereden om een eerste kijk te hebben. Mijn stage begint maandag om 8u30 in het HUG (Hôpital Universitaire de Genève) op de afdeling Psychiatrie. Deze afdeling is net buiten de stad gelegen en is 40 minuten met het openbaar vervoer. Vroeg opstaan dus. Dit gebouw zag er vrij oud uit en mijn eerste indruk van de psychiatrie is de somberheid (foto volgt nog!). Maandag zal ik meer te weten komen van de werking en organisatie van de psychiatrie, maar ik kan alvast verzekeren dat ik heel nieuwsgierig ben. Achteraf hebben mijn mama en broer mij afgezet aan de Foyer waar ik afscheid heb genomen.

Ik ben heel benieuwd naar het leven hier in Genève en mijn werkervaring in het HUG. Ik hou jullie op de hoogte van mijn avontuur.

Veel groetjes,

Marie-Alix