Eerste weekend in Brasilito

Na onze eerste nacht te hebben doorgebracht in San José zijn we vrijdagnacht 27 januari gearriveerd in Brasilito. Hier verblijven we in Cabinas Don Mario tot en met 27 maart. Aangezien onze bus pas om 23u aankwam was de poort reeds gesloten. Na het proberen bellen van de verhuurders en het aanspreken van enkele locals, ging het licht toch aan en kwam iemand de poort opendoen. Ze waren blij ons te zien aangezien ze ons verwachtten en al enkele keren hadden geprobeerd ons te bereiken. Gedurende onze busreis hadden we echter geen wifi en konden we vervolgens ook niets laten weten. Na een korte introductie werd ons onze kamer getoond en werden we verwelkomd met zelfgemaakte cakejes, bananen en ice tea. Onze ‘hosts’ lieten ons hierdoor meteen op ons gemak voelen!

De volgende ochtend leerden we Anna kennen, een meisje uit Wallonië die ook in de Cabinas Don Mario verblijft en net als ons stage doet in Cepia. Samen met Anna werden we door de uitbaters van de Cabinas – Flory en José – uitgenodigd om met hen mee te rijden naar de supermarkt. Ze wouden ons namelijk de goedkoopste supermarkt uit de buurt tonen. De prijzen zijn hier trouwens verrassend hoog en liggen zeker niet lager dan deze in België. Na het aankopen van onze weekvoorraad gingen we met Anna en een tweede meisje uit Wallonië naar Playa Conchal. Conchal is Spaans voor schelp en de vele kleine schelpjes zijn dan ook de reden waarom het strand deze naam kreeg. Hier dronken we uit onze eerste kokosnoot en genoten we van een prachtige zonsondergang.

Zondag, de laatste dag van het weekend werden we uitgenodigd om mee te varen op een zeilboot. Dit kon voor een prijsje aangezien één van de meisjes die we hadden leren kennen iemand kende die over zo’n boot beschikte. We gingen snorkelen en zagen hierbij ‘pufferfish’ die we zelf konden aanraken en vasthouden. Na het snorkelen stond er een heerlijk buffet klaar waaronder guacamole, kip, nachos, bonenpuree en ananas. Na het zwemmen smaakte dit zalig! We voeren terug tijdens de zonsondergang die opnieuw schitterend was.

Uitzicht vanuit onze cabina

Gele ‘pufferfish’
Lunch op de zeilboot