Aankomst in Odense

Hallo iedereen! Ik ben Estelle en zal de komende maand vertoeven in het koude Denemarken.

03 februari was het dan zover, de dag waarop ik helemaal alleen op het vliegtuig stapte richting Denemarken. Na een korte vlucht van anderhalf uur kwam ik aan in de hoofdstad, Kopenhagen. Na het ophalen van mijn bagage ben ik even gestopt in de luchthaven voor een snelle Deense hap, ‘De Burger King’😊

Hierna nam ik de sneltrein naar Odense. Bij aankomst in het Station van Odense stond mijn buddy ‘Caroline’ mij op te wachten om mij met haar eigen auto naar mijn slaapplaats ‘Anderupvej’ te brengen. Hier gaf ze me een korte rondleiding en overhandigde me mijn sleutels. In ons verblijf ontmoette ik al meteen drie andere Belgische ergotherapie studenten van de Hogeschool Gent, waar ik enkele weken terug al contact mee had opgenomen. Het is zeer leuk om af en toe nog eens je Nederlands te oefenen😊

 

Zaterdag 4 februari werd ik gewekt door de zon (ik had nog geen gordijnen in mijn kamer) en ging ik ontbijten met de andere meisjes in de gemeenschappelijke keuken. Om 09u30 zijn we met zijn allen naar Swapfiets, een fietsenwinkel in het centrum getrokken om fietsen te huren voor de komende weken. Daarna hebben we fietsend het centrum van Odense wat gaan verkennen.

Super handig is dat er een goedkope supermarkt naast onze verblijfplaats is, zo moeten we nooit ver met onze boodschappentas sleuren! Je kan er betalen met de kaart maar ook de lokale munt, de Deense kroon wordt gebruikt. Anders dan in België kan je je blikjes en plastieken flesjes terug inleveren in de supermarkt en daarvoor krijg je dan statiegeld terug.

 

 

 

 

 

Zondag 5 februari ben ik vroeg opgestaan om mijn dagelijkse looptraining af te werken. Ik heb het geluk dat Leonore een Belgische studente zo lief is om telkens met mij mee te fietsen. Onderweg kunnen we praten en lachen, zo gaat mijn lange training veel sneller voorbij. 😊 ’s Middag hebben we de weg naar de school waar wij zullen deelnemen aan het Inno-Addiction project al eens afgefietst. Dit is 11 km fietsen, en dit op een zware stadsfiets. Dat wordt trappen!!😉 Hierna zijn we inkopen gaan doen want we wilden onze laatste avond voor school begon afsluiten met een ‘Hamburger & Fries Night’. Zo hebben we een Italiaanse studente naar onze tafel/vriendengroep kunnen lokken 😊. Na de afwas zijn we vroeg onder de lakens gekropen om uitgerust onze eerste schooldag te starten.

 

See You!