Nu ik reeds enkele dingen heb kunnen ontdekken, was het tijd om aan de nieuwe stageperiode te beginnen. Ik was erg zenuwachtig en nieuwsgierig om een nieuwe manier van werken te ontdekken.

Het centrum waar ik de komende negen weken mee zal draaien heet Højvang Health Center – Rehabilitation. Dit is een ambulant centrum waar mensen met verschillende soorten pathologieën naar de ergotherapeut komen. Ook doen de ergotherapeuten huisbezoeken wanneer zij dit nodig achten. De ergotherapeut werkt voornamelijk met post-covid patiënten en personen met verscheidene hand problematieken. Per patiënt wordt gekeken hoe lang elke therapiesessie dient te duren en op welke regelmatige basis ze naar het centrum moeten komen.

De taken van de ergotherapeut zijn dus zeer sterk afgebakend. Ze geven vooral functietherapie, energiemanagement en het geven van adviezen voor thuis. Ook werken ze vaak met kinesiotape als versteving en een manier om oedeem te verhelpen.

Naast stage heb ik natuurlijk ook even de tijd genomen om de buurt te leren kennen, al liet het weer niet echt toe om veel buiten te komen.  Toch heb ik reeds een mooi natuurgebied gevonden waar je kan wandelen/lopen of gewoon even tot rust kan komen!

Ik ben alvast nieuwsgierig naar wat ik volgende week zal meemaken en hou jullie op de hoogte!

Vær hilset,

Laura