Week 2 van het Deense avontuur

Dag iedereen!

We zijn reeds aan het einde van de tweede stageweek, de geschikte moment dus voor een update. Zoals jullie al weten loop ik momenteel stage in een ambulant rehabilitatiecentrum dat zich specialiseert in handrevalidatie en post-covid patiënten. Deze week heb ik weer enkele nieuwe technieken aangeleerd gekregen die vaak gebruikt worden in het centrum. Zo heb ik kennis gemaakt met ultra-sound therapie. Het herstelt inwendige weefsels, zoals spiervezels, en wordt gebruikt bij littekenweefsels en spierpijnen.

Daarnaast wordt ook elektrotherapie vaak gebruikt. De elektroden worden op de te trainen spierbuiken geplakt. Het machientje faciliteert de bewegingen die de therapeut tegelijkertijd, passief uitvoert.

Verder heb ik deze week wat extra informatie gekregen in verband met het COPM (Canadian occupational perfomance measure) en het PSFS (patient specific functional scale). Dit zijn twee assessments die afgenomen kunnen worden om zo de meest belangrijke activiteiten van de patiënt in kaart te brengen.

Volgende week start ik geleidelijk aan met het begeleiden van mijn eigen patiënten en zal ik ook de kans krijgen om deze assessments zelfstandig af te nemen. Van een leeropportuniteit gesproken!

Natuurlijk heb ik niet enkel stage gelopen, maar heb ik ook enkele ontspannende activiteiten gedaan. Maandag was het zeer mooi weer, dus besloot ik nog eens langs te gaan bij mijn goede vrienden, de herten. Deze plek helpt me tot rust te komen wanneer ik het even moeilijk krijg (deze momenten zijn er ook natuurlijk ;)). Een kleine tip voor volgende bezoekers aan de Dyrehavn: als je zeker wil zijn van een oog in oog ervaring met de dieren, breng dan zeker wortels mee, de herten zijn er dol op!

Tot slot ben ik gisteren, op mijn vrije dag, een bezoekje gaan brengen aan het centrum van Esbjerg en besloot ik even te gaan uitwaaien aan de haven van Esbjerg. Het centrum is een echte aanrader voor mensen die houden van pittoreske dorpen, maar toch ook graag dichtbij de natuur zijn. Vanuit het stadscentrum is het slechts 10 minuten wandelen vooraleer je de Noordzee bereikt. In de avond ging ik samen met mijn kotgenoten opzoek naar andere studenten om zo nieuwe connecties aan te gaan, maar die hebben we jammer genoeg nog niet gevonden 🙁 .

Ik ga dus voorlopig nog verder op zoek naar andere studenten en hoop jullie volgende week weer enkele leuke ervaringen te kunnen meedelen!

Groetjes en tot volgende week,

Laura 🙂