De reis naar Esbjerg

Mijn stage begon op maandag 29/1/2024. Om zeker op tijd in Denemarken aan te komen en mezelf de tijd te geven om voorbereid aan de eerste stagedag te beginnen heb ik besloten om al op vrijdag 26/1/2024 om 9u55 de reis richting Esbjerg te starten.

Ik heb besloten om met het vliegtuig naar Kopenhagen te gaan, om daarna met de trein vanuit Kopenhagen helemaal naar het Westerse uiteinde van het land te gaan. Hierdoor heeft de rit met de trein zeker twee keer zo lang geduurd als de vlucht, maar de vlucht had zeker een mooier zicht als men naar buiten keek.

Bij aankomst in Kopenhagen kreeg ik al mijn eerste indruk van het weer dat ik gedurende de volledige stageperiode mag verwachten in Denemarken. Veel wind, koud en regen. Het weer is zeer vergelijkbaar met België, maar nog een beetje erger. Het was toen ongeveer 11 uur.

Na de vlucht had moest ik anderhalf uur wachten op mijn trein, ik had deze voor de zekerheid later geboekt zodat ik de overstap van vliegtuig naar trein zeker niet miste. Het boeken van een treinticket was zeer speciaal, ik had dit enkele weken voor de reis thuis op de computer gedaan. De website waarop ik de tickets bestelde kon niet vertaald worden naar andere talen, waardoor ik een lange tijd heb gespendeerd om zeker te zijn dat ik de correcte tickets heb gekocht. De treinen zelf zijn, vergeleken met de treinen die ik in België al genomen heb, extreem lang met tientallen wagons. Enkele van de wagons waren zelf specifiek voorzien als ‘quiet carriage’ waar het de bedoeling is om gedurende de hele reis stil te zijn. Tijdens het boeken van een treinticket wordt ook al een zitplaats geboekt, deze moet je dan zoeken op de trein en op de correcte plaats gaan zitten. Omdat ik helemaal naar het Westen van Denemarken moest reizen, moest ik 1 overstap maken naar een andere trein. Uiteindelijk ben ik rond 16u30 in Esbjerg aangekomen, waar ik door een Deense student opgewacht werd om naar mijn appartement gebracht te worden en de regels uitgelegd kreeg.

Na al het gedoe van de dag ben ik nog vlug naar de supermarkt gegaan om enkele benodigdheden te kopen en erna was de dag voorbij.

Uitzicht tijdens de vlucht

 

 

 

 

 

 

 

Het Deense weer