Het Deense weer

Tijdens mijn verblijf in Denemarken heb ik al veel verschillende weersomstandigheden meegemaakt, maar deze kan men zeker veralgemenen door te zeggen dat het vaak koud is en regent. Mist heb ik ook al enkele keren meegemaakt tijdens mijn verblijf hier. Ik zou op 1 hand kunnen tellen hoeveel dagen er nog geen regen is gevallen gedurende de periode dat ik hier al op internationale stage ben. Ik dacht toen ik nog niet op internationale stage was vertrokken dat het zeer moeilijk zou zijn om het slechte weer dat redelijk vaak in België voorkomt te overtreffen, maar Denemarken heeft me aangetoond dat het nog vrij veel slechter weer kan zijn dan thuis.

Het slechtere weer zorgt er ook voor dat de ‘Esbjergenaars’ meer activiteiten doen binnenshuis. Wanneer het weer slechter is, kan het soms lijken alsof de stad dood is. Er is dan niemand op straat en geen leven bespeurbaar. Ik denk dat het vooral daarom is dat bij het minste beetje opklaring er opeens veel meer leven is in de stad. Kinderen spelen in grote groepen buiten, mensen wandelen rond en over het algemeen is er een leukere sfeer.

Het weer maakt het soms ook moeilijk om activiteiten of uitstappen te plannen. Ik ben op zondag 18/2 met een groep studenten naar het aquarium van Esbjerg gegaan met de fiets. We kwamen na 15-20 minuten aan en de voorkant van onze broeken waren volledig nat.

Uiteindelijk kan ik zeggen dat Esbjerg een zeer mooie en leuke stad is, maar het weer maakt het soms makkelijker om te kiezen om binnen te blijven waar het droog is.

Deze foto heb ik genomen juist voordat het begon te hagelen

 

 

 

 

 

Als het in Denemarken sneeuwt, dan sneeuwt het veel.