Een beetje wandelen

Op deze rustige zaterdag ben ik een beetje gaan wandelen en de stad gaan bezichtigen. Het is hier klein maar gezellig. Frankrijk is misschien buurland, maar quoi moderniteit zijn er weinig gelijkenissen. Mâcon loopt nog tweehonderd jaar achter haha! Dit is net het interessante om deze cultuur met de onze vergelijken. Frankrijk natuurlijk een groot land, dus het is niet overal zo zoals steden als Lyon, Parijs,…

Maar ik heb het hier zeker naar mijn zin. Er zijn hier heel mooie plaatsen om op mijn netvlies te projecteren. Zoals de brug, Pont Saint-Laurent die uit de XI eeuw dateert. Deze brug verbindt twee departementen met elkaar.

Naast deze mooie brug heb je ook nog de 19de eeuwse kerk ” L’église Saint-Pierre”. Het is een neoromantische kerk die de grootste is in Mâcon. Op deze foto zie je ook een oud koppeltje, dat rustig in het oude Mâcon aan het wandelen is. De bevolking is hier grotendeels vergrijsd, wat deze stad heel gezellig en prachtig maakt. Het is geen typische stad met jongeren die veel uitgaan, drinken,… maar meer een stadje waar de oudere personen samen een koffie gaan drinken.