Weekendje met mijn oudjes

Wat was ik blij dat het vrijdag zou zijn, want mijn oudjes hadden net 700 à 800 km gereden om een weekend bij mij te zijn. Ik had ze al een maand niet meer gezien, dit was ik écht niet gewoon. Maaaar eindelijk waren ze er al weer, de maand vloog eigenlijk voorbij. Ik had het gevoel dat ze nooit weg waren geweest. Mijn buitenlandste stage gaat super snel voorbij en ik moet nog zo veel meemaken en nog zoveel nieuwe ervaringen opdoen. Maar oké, ik heb nog een goeie maand tijd om nog eens goed zot te doen (Vervolg coming soon). Maar nu terug naar mijn leuk weekendje. Wanneer mijn ouders mijn frigo zagen, dachten ze meteen: ” on doit aller au supermarché”.

Hier een mooi fragmentje vanuit de supermarkt. Onze kar was goed volgeladen met als gevolg… een goed gevulde koelkast. Ik ga lekkere recepten kunnen koken se. Wie mijn kookkunsten wilt komen proeven, is zeker welkom in mijn stekje te Mâcon.

Nee nee, we zijn dit weekend niet enkel boodschappen gaan doen hoor. We zijn een toertje gaan stappen in Mâcon, waar er in het centrum heel wat paraplu’s te zien zijn. Deze paraplu’s staan voor de dynamiek. Ze willen hiermee aantonen dat Mâcon een dynamische stad is en dat ze weer meer actie willen.

Daarnaast hebben we een wonderlijke ontdekking gedaan in Mâcon… SPANNENDDD…een Belgisch frietkot! Jaja, hier in het grote Frankrijk, in het kleine Mâcon, heb ik een frietkot gevonden. Eigenlijk heel grappig om te vertellen hoe ik dit ontdekt heb. Ik zat in de wasserette om mijn kleren te wassen tot er een Fransman mij hoorde spreken. Hij hoorde meteen dat ik van Belgische afkomst was, dus begonnen we een gesprek te voeren. Hierin vertelde hij mij dat hij sinds 30 jaar in Mâcon woont, maar eigenlijk zelf vanuit van België afkomstig is. Om eer te doen aan ons land heeft hij hier een Belgisch frietkot geopend. Dit kon mijn papa zeker niet laten en meteen besloot hij een pak friet te bestellen om wat te smullen. Hieronder kunnen jullie bewonderen wat mijn papa gegeten heeft (want ja, ikzelf eet geen frieten).

Jaja, hij vond het alvast héél lekker! Ik wens mijn beste kijkers nog een prettige avond en tot binnenkort.