Eerste dagen in Pokhara

Namasté

Na een vermoeiende reis van een dikke 21 uur bestaande uit 3 vluchten en een avontuurlijke rit in een veel te kleine taxi (waarbij de chauffeur niet eens wist waar de lodge was) kwam ik donderdagavond eindelijk aan in de lodge. Na kennis gemaakt te hebben met Ram en zijn vrouw was het tijd om uit te pakken, nog even buiten te zitten en dan te genieten van wat slaap.

Vrijdag ben ik gewapend met mijn camera richting Phewa Lake getrokken (een gigantisch meer op 5min wandelen van de lodge) waar ik de rest van de dag heb doorgebracht. Het uitzicht aan het meer is adembenemend, je hebt een gigantisch meer omringd door bergen en veel kleine kleurrijke bootjes. ’s Middags heb ik gegeten in een van de vele bar/restaurantjes (eigenlijk gewoon een afdak met een frigo en iets wat een keuken moet voorstellen) met zicht op het meer. Na het eten heb ik mijn tocht verder gezet langs het meer waarbij ik een klein pretparkje “Pokhara Disneyland Funpark” ben tegengekomen, over de staat van de attracties kunnen veel vragen gesteld worden. ’s Avonds had de vrouw van Ram het nationaal gerecht klaargemaakt, “Dal Bhat” (rijst met groenten en linzensoep) en dit is super lekker.

Vandaag was het weer iets minder, het was wat koeler en een beetje mistig. Ik heb wat rond gekuierd door de straten van Pokhara om in de namiddag terug te eindigen in de gezellige bar van gisteren aan de rand van het meer. 

Morgen is het dan zo ver, dan begint mijn stage in het Himalaya Eye Hospital (jaja mijn werkweek begint hier op de zondag). Ik kijk er heel erg naar uit maar heb toch wat zenuwen voor wat mij te wachten zal staan. Tot mijn volgende post!

Thibo