Die derde week van internskap

Goeiemôre!

Maandag 6 februari 2023:
Zoals elke week startten we onze maandag met het uitvoeren van assessments bij potentiële en/of nieuwe leerlingen. Dit deden we de hele voormiddag. Na de middag deden we enkele groepstherapieën in de SID-klassen (Severe Intellectual Disorder) van de jongste kinderen. We werken steeds rond een thema waar in de klas ook aan wordt gewerkt. Deze week ging het rond het leren kennen van het eigen lichaam.

Dinsdag 7 februari 2023:
De groepstherapieën rond ‘die liggaam’ gingen verder op dinsdagvoormiddag. Vandaag deden we dezelfde therapieën, maar op een meer basaal niveau, aangezien we in de funksionele klas stonden. Nadien kwamen de kinderen van de ‘dowe eenheid’ voor sensorische-integratietherapie. Ook de kindjes met ‘severe ASD’ kregen deze therapie. Deze laatste groep vertoont na de therapie opvallend rustiger gedrag. Om de dag af te sluiten gingen we de oudste leerlingen ondersteunen bij de sport. Deze week worden de hockeylessen vervangen door atletiek. We hielpen hen met het leren over en het meten van de hartslag. Opvallend is dat de kinderen hier ‘leren door het te doen’. De leerkracht gaat met hen naar buiten en laat hen hun hartslag meten na een ronde stappen en lopen. Zo ondervinden ze zelf de impact van een inspanning, in plaats van hier enkel over te leren in de theorie.

Woensdag 8 februari 2023:
Deze voormiddag gingen we enkele kinderen in grade 1-3 observeren en ondersteunen. Nadien mochten we met enkele leerlingen mee naar de ‘pottery’. Hier maakten we zelf koffietassen met klei en werd ons uitgelegd dat het belangrijk is om de kinderen ook niet-academische vaardigheden aan te leren met betrekking op de sociaal-emotionele ontwikkeling. Na onze stagedag pakten we onze koffers en ruilden we het schooldomein in voor een verblijf in een strandhuis voor de komende weken: zalig wakker worden met gezonde zeelucht.

Donderdag 9 februari 2023:
Donderdag, outreach-day. Vandaag gingen we naar dezelfde school als vorige week om de grade 1’s nieuwe klanken aan te leren. Deze week leerden ze de ‘n’ en ‘e’, ook door het gebruik van het eigen lichaam. Aan de hand van een liedje werd het verschil tussen ‘a’ en ‘e’ herhaald. Het was opvallend dat de kindjes de klanken veel sneller leren en onthouden wanneer ze actief worden betrokken. Na de stagedag gingen we lunchen met onze collega’s. We sloten de dag af met een strandwandeling bij zonsondergang aan ons verblijf.

Vrijdag 10 februari 2023:
In de loop van deze week werd ons gevraagd of we vandaag naar school konden komen voor Valentine’s Day. Alle kinderen en leerkrachten kleden zich vandaag op en geven een show. Er werd ons gevraagd of wij jury wouden zijn en enkele kindjes tot ‘winnaar’ konden bekronen. Het was een ontzettend leuke dag en heerlijk om het plezier bij de kinderen en leerkrachten te zien. Op deze manier wou het personeel aantonen dat iedereen uniek en waardig is.

Zaterdag 11 februari 2023:
We startten de dag al vroeg op de Farmer’s Market. Nadien gingen we naar de Old Car Show George. Dit is een groot event dat één keer per jaar plaatsvindt, waarvoor mensen vanuit het hele land naar George komen. Door de hitte dit weekend, beperkten we ons bezoek en brachten we enkele uurtjes door aan het strand. In de namiddag vertrokken we naar Oudtshoorn, een dorp aan de andere kant van de Outeniquabergen, om olifanten eten te geven. Dit was meer dan fenomenaal! Op de terugweg konden we genieten van een prachtige zonsondergang. Dit leek net een schilderij!
Eenmaal terug in ons verblijf, was het loadshedding, waardoor het buiten heel donker was en de sterren heel helder leken. Een prachtige afsluiter van de dag!

 

Zondag 12 februari 2023:
Vandaag planden we een rustigere dag in om wat school- en stagewerk te doen. In de namiddag gingen we surfen in Victoria Bay. We kijken uit naar een nieuwe stageweek!

See you!