Stervende nagellak en nog twee kilometer naar de Tesco

Mijn nagellak laat los in schilfers. Ik laat dus stukjes van mijn nieuwjaar achter op de Ierse bodem. Ze zouden eens moeten weten, wat een eer. Tegen de clinical placement zal ze wel verdwenen zijn maar het ziet er ondertussen echt niet uit. Ondertussen ken ik de omgeving al weer een beetje beter. Zo kwam ik te weten dat ik stage ga lopen in Beaumont hospital. Wat niet echt bij de deur is en dus voor een uitdaging zal zorgen. Daarnaast is er een Tesco en een Lidl op ongeveer 3 km van ons huis. Ik was met de bus naar daar gegaan voor drie broden te gaan kopen (voorraadje aanleggen). En aangezien één busrit al 2,35 euro kost voor 3 schamele kilometers besloot ik naar huis te lopen. Zoals Lynn en Jeltsje aangaven achteraf was ik beter naar daar gewandeld en met de boodschappen met de bus teruggekomen. Achteraf hadden ze gelijk, zeker met die twee 2 liter flessen cola niet echt het beste plan dat ik ooit al had. Eten was overschot van gisteren met mijn boterhammen van deze middag (geen tijd gehad om te eten). Dus spaghettisaus met boterhammen en veel verse groentjes.

Vandaag werd ons schema overlopen. Wat we moesten doen, de uitleg van de stages. Het was zeer veel ineens en werd nogal chaotisch uitgelegd. Eerlijk? Ik was er wat van onder de voet. Het was zoveel. Ik begin me af te vragen of het wel zal rond geraken. En wat met mijn bachelorproef? Heb ik daar tijd voor? Kan ik dan ook nog genieten van Ierland en zijn sympathieke inwoners? Maar voorlopig zet ik het van me af. Stap voor stap de berg op. Niet naar de top staren maar gewoon blijven gaan. Chloe is hier aangekomen, de Ierse studente die hier ook woont. Ze is ook zeer vriendelijk en behulpzaam. Ze kwam hier met de auto en had ook inkopen gedaan. Nu hebben we ineens zeer veel in huis en veel eten vooral. Maar beter te veel dan te weinig. Verhongeren zullen we niet doen. En wie nu zich inbeeld dat er stapels kant en klaar maaltijden in de keuken ligt heeft het mis. Veel fruit en verse groentjes. En met een gratis fitness en een olympisch zwembad aan een redelijke prijs op de campus twijfel ik er niet aan dat dit mij alleen maar ten goede zal komen!

Ik heb gehoord dat Robin naar hier komt binnenkort voor een of andere bijscholing/opleiding die hij volgt. Ik heb ook gehoord dat hij gezegd had dat hij Belgisch bier zou meenemen! Hier hebben we ook in de pub kennis kunnen maken met ‘hot whisky’. Ik moet zeggen dat ik veel meer een fan ben van hot whisky dan van Belgisch bier. Auwtch. Ik hoop dat ik nog mijn kleine Belgenland binnen mag als ik klaar ben met 3 maand Ierland op te hemelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *