Shoppen en rechtstreeks naar de gevangenis

Ik heb Penneys ontdekt. En dat was een vergissing J. Ik heb nu wel meer dan één reservebroek, maar ik kreeg meer dan waar ik naar op zoek was. Reserve truien, handtassen, … Ja je bent een vrouw of je bent het niet denk ik dan! Dus met mijn armen letterlijk volgeladen ben ik op een bus gestapt richting de gevangenis. Meer bepaald Kilmainham Gaol. Om te bezoeken, niet om zelf wat tijd uit te gaan zitten. Maar ik moet toegeven, als ze mij in een van die kleine cellen hadden gepropt, ik had met al mijn inkopen sowieso de gezelligste cel van heel Ierland gehad!

Het was echter zeer interessant om eens de verhalen van een gevangenis te horen. Zeker omdat Kilmainham Jail zijn deel van politieke gevangenen heeft gekend. Daarnaast was er ook het verhaal van Joseph Plunkett en Grace Griffith. Een paar dat trouwde in de gevangenis maar enkele minuten samen kreeg voor Joseph’s executie (Zij was toen geen gevangene in de bepaalde gevangenis). En deze enkele minuten met haar echtgenote werden luidop afgeteld door de bewaker voor de deur. Naast het tragische koppel zaten er ook veel kinderen in de gevangenis voor het stelen van brood en levensmiddelen. Daden waartoe ze gedwongen werden door ouders, honger of armoede.

Om het licht en luchtig te houden. Ik heb net de werelds meest zaligste sokken gekocht. Warme sokken, Ierse sokken, Kaboutersokken. You name it, I’ve got it. Voor de rest is het weekend in een rustig tempo voorbijgegleden. Zaterdag heb ik met een kater een congres overleefd op school (schouderklopje voor mezelf). En vrijdag ben ik dus met een hoop vrienden gaan drinken in de pub. Ik heb ook eindelijk een Ierse nummer. Die ik uit pure luiheid later zal doorgeven. Morgen staat er les op het programma en een introductie in de gym die ik heb aangevraagd. Zodat ik al de spiertjes in topconditie kan houden! Of dat echt nodig is dat weet ik niet, na al dat winkelen moet ik toch op water en brood leven, maar het is gratis. Dus ik ga het wel gebruiken!

Deze avond was eerder rustig. Wat eten gemaakt, een wasje gedaan en New Girl kijken met een fles wijn en de anderen meisjes (inclusief Chloe, die hier rond 20u is toegekomen voor de nieuwe schoolweek). Chloe heeft maar een paar dagen les ten opzichte van ons omdat ze nog moet werken aan haar bachelorproef. Lucky Chloe dus. Want wij moeten dat ook doen en aangezien mijn vakantiesfeer begint te verdwijnen krijg ik het besef dat er harde werktijden op komst zijn. Nog meer nachtjes draaien dus, maar deze keer niet op een goede manier met vrienden, maar alleen achter mijn pc op mijn kot. Ik denk niet dat ik nog moet benadrukken hoeveel ik hier naar uit heb gekeken. (Sarcasme is hier trouwens echt DE humor, dus lucky meeee!).

Nog altijd verliefd op Ierland, maar wel zeer bewust van het werk dat ik laat liggen. Vele groetjes…

Astrid 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *