Bezoek in Finland

Donderdagavond kwamen Sigrid’s ouders aan in Turku. Sigrid haar weekend bestond dus uit uitstapjes met haar ouders. Lynn vertrok vrijdagavond met enkele andere bewoners van Retrodorm naar Stockholm. Hieronder vertellen we weer apart ons verhaal.

Lynn: Vrijdagavond rond 20u vertrok de ferry richting Stockholm. De boot was nogal wat groter dan ik had verwacht en alles leek heel “chique”. Op de boot is alles trouwens tax-free, ook de alcohol. Dit had natuurlijk zijn gevolgen. Zowel jong als oud waren “strontzat”. Sommige mensen nemen trouwens enkel de boot om te feesten en te kunnen profiteren van de tax-free alcohol. De dansvloer stond dus goed vol. Veel meisjes waren ook maar heel beperkt aangekleed, met ultrakorte rokjes en topjes. Het was eigenlijk heel vreemd om te zien. Wij hebben ons wel op een beschaafde manier heel goed geamuseerd!

Zaterdagochtend moesten we na een korte nachtrust al heel vroeg op om van de boot te stappen. Om 7u is er natuurlijk nog niets open, dus hebben we ons ergens een warm plekje uitgezocht om nog een dutje te doen. Een uurtje later ging de McDonalds open, dus hebben we daar de nodige hoeveelheden koffie geconsumeerd, ontbeten en de trip gepland.

We hebben het oude gedeelte van de stad bezichtigd, met onder andere het royal palace. We wilden ook een permanente ijsbar bezoeken, maar de inkom van €25 vonden we toch net iets te veel. Naar het Hard Rock Café dan maar! De stad is echt heel mooi, met veel oude gebouwen en een leuke stijl. Als het donker is zorgen de verlichting en het water ook voor een heel mooi zicht. Voor degenen die nog eens een citytrip willen doen is Stockholm zeker een aanrader!

Om 20u vertrok de Ferry terug naar Stockholm. Onze kamertjes waren wel een lichte teleurstelling. Er was enkel een klein gangetje, zo breed als de deur, en dan links en rechts een stapelbed. Na een korte powernap zijn we de boot gaan verkennen, inclusief de nachtclub. De dansvloer was hier verrassend leeg, maar we hebben er met z’n zessen toch een heel leuk feestje van gemaakt.

Zondagochtend kwamen we terug aan in Turku, om na een dutje weer in het schoolwerk te vliegen! Het was een heel leuk weekend! 🙂

Sigrid: Nadat ik mijn ouders donderdag avond heb opgepikt van de luchthaven (en hun bagage gedropt was in het hotel) zijn we op zoek gegaan naar eten. Uiteindelijk zijn we in een Viking restaurant terecht gekomen. Heel erg gezellig en zo’n lekker eten! 😀

Op vrijdag ben ik met mijn ouders naar Helsinki getrokken. We hebben veel gewandeld en veel mooie gebouwen bezocht. Doodmoe ben ik die avond niet meer in Retrodorm geraakt. Ik heb me in het extra bed in de hun kamer geploft (lag toch net iets beter dan de bedjes in Retrodorm…).

Op zaterdag heb ik hen meegenomen naar Ruissalo. Een prachtig eilandje waar, jawel, nog beroven sneeuw (lees: ijs) te vinden was. Ik ben er dan ook in geslaagd om hier, voor de eerste keer in Finland, de grond te knuffelen… Mijn ouders hebben die dag ook eens een kijkje genomen waar ik hier verblijf. Nu ze hebben gezien dat alles hier vrijwel nog in orde is, zijn ze gerust gesteld en mag ik nog wat blijven 😉

Zondag zijn we Turku Castle gaan bezoeken. Nieuwe ontdekking: toen ik de vorige keer met Lynn was geweest, zijn ze erin geslaagd om een groot deel over te slagen. Zeker een uur rond lopen hebben we gemist… Na het kasteel wilden we een mooie kapel bezoeken. Na drie kwartier  onderweg te zijn, kwamen we uiteindelijk voor gesloten deuren terecht: pech! Voor de volgende keer dan maar!

Kortom: het was een behoorlijk druk weekend gevuld met een heleboel plezier! 
Groetjes!

Lynn en Sigrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *