week 3 en 4

Dag beste lezers,

Ondertussen zit ik bijna in de helft van mijn buitenlandse ervaring. Dit brengt toch gemengde gevoelens met zich mee. Enerzijds vind ik het jammer, omdat ik pas nu mijn medebewoners wat beter begin te leren kennen. Anderzijds ben ik heel blij dat ik binnenkort terug herenigd word met mijn lieve gezin en toffe vrienden.

Op stage ben ik momenteel meer en meer individuele patiënten aan het begeleiden, wat de stage toch wel interessanter maakt. Het observeren van mijn mentoren is namelijk vrij eentonig en ze praten enkel Deens gedurende de therapie. Dit maakt het moeilijk om vragen te stellen en mee te denken over mogelijke therapieplannen of een bepaalde aanpak. Wel ben ik ondertussen vertrouwd met het aanbrengen van kinesiotape tegen oedeem en ter versteviging van de pols.

Verder leer ik hier via een zeer biomechanisch denkkader therapieën op te stellen, waarbij ik echt enkel aan de slag ga met de hand, pols en onderarm. Vanaf problematiek met de schouder, wordt de patiënt naar een kinesitherapeut doorverwezen. Bovendien is het binnen het centrum waar ik stage loop, de gewoonte om de patiënten vooral te motiveren en adviseren om thuis zelfstandig te oefenen, dit is iets waar ik me zeer onzeker bij voel omdat ik dit nog nooit eerder heb moeten doen. Dankzij het zelfstandig behandelen van patiënten, begin ik me hier wel meer comfortabel in te voelen.

De voorbije week ben ik ook eens buiten het kleine Esbjerg op verkenning gegaan. Zo vertoefde ik een weekendje in de stad Odense, vergezeld door goed gezelschap vanuit België. Odense is de geboortestad van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. In de stad vind je dan ook verschillende verwijzingen naar de beroemde schrijver. Er is een heel museum over Andersen, alsook zijn geboortehuis kan bezichtigd worden. Verder lijkt Odense een echte studentenstad en zijn er verschillende leuke eet- en drinkgelegenheden. Tot slot is de stad zeer geschikt voor mensen die graag pittoreske plaatsen bezoeken. Naast het moderne centrum vind je veel invloeden vanuit de 18e eeuw, alsook het oude stadscentrum, waar je de authentieke huizen van die tijd kan bezichtigen. Het weekendje heeft mij deugd gedaan en weer wat nieuwe energie gegeven om dit avontuur weer verder te kunnen doorlopen.

Geniet gerust even mee met mij via bovenstaande foto’s. Ik ga vandaag eens kijken wat er ’s avonds zoal te beleven valt in Esbjerg. Ik schrijf jullie snel nog eens!

Tot binnenkort,

Laura 🙂