Week 3 – Ontdekken van de cultuur

Deze week was ik de werkflow gewoon geworden en alles ging vlot.                                                De interventies werden uitgevoerd die men kon uitvoeren en ik en de Deense studenten discussieerde over toekomstige interventies voor elkaars cliënten.

Een ding dat je wel moet weten is dat Deense ergotherapeuten niet dezelfde theoretische achtergrond krijgen als ergotherapeuten van België, of tenminste die van Odisee. De Deense studenten hadden bijvoorbeeld geen lessen gekregen omtrent neurologie, transfers en activiteiten en assessments in de geriatrie en rehabilitatie. De reden hiervoor is omdat ze in Denemarken verwachten dat ze deze informatie leren op stage in de plaats van op school. Dit leidde er toe dat ik op sommige momenten deels leerkracht heb moeten spelen omtrent bepaalde vaardigheden van de ergotherapie.

Buiten het werk heb ik eindelijk eens de landmarken van Esbjerg kunnen bezichtigen. Het is echt wel aangeraden, als je ook eens Esbjerg wilt ontdekken, dat je een fiets huurt.

De natuurparken van Esbjerg zijn ook een goede plaats om natuur te gaan als je gewoon even in een rustige omgeving wilt zijn.