Om onze tijd beter te verdelen doen we iedere ochtend een doorschuif groep voor de volwassen patiënten. Hierbij zetten we 4 verschillende oefeningen klaar zodat we met 2 therapeuten tegelijkertijd 4 patiënten kunnen helpen. We zetten 1 patiënt aan de voetpedalen en laten hem fietsen. Een tweede patiënt laten we op een stoel zitten en hier doen we handoefeningen mee. De derde oefening bevindt zich aan de buitenkant van de parallelle barren. We laten de patiënt hier heupoefeningen en gewicht verplaatsingsoefeningen doen. De laatste oefening bevindt zich tussen de parallelle barren. Hier stappen we met de patiënt of laten we hem staan afhankelijk van wat er nodig is bij de patiënt.
Dit doorschuifsysteem blijkt zeer nuttig te zijn om in een korte tijd zo veel mogelijk patiënten te zien. We hebben in de ochtend slechts 1 uur de tijd om zo’n 5-7 volwassenen te behandelen.
Vandaag heb ik samen met mijn mede volunteers bij Home of Hope een workshop gegeven over Positioning and Manual Handling. We hebben gemerkt dat de staff de kinderen verkeerd optillen, ze maar met 1 persoon optillen en hier zullen ze uiteindelijk rugpijn van krijgen. Ook wordt geen enkel kind gepositioneerd, we hebben dit dus proberen uit te leggen. Op een groot blad hebben we 8 puntjes opgesteld met de belangrijkste zaken voor positioneren. Dit hebben we laten vertalen aangezien de staff geen Engels spreekt. Een voor een hebben we deze puntjes uitgelegd en gedemonstreerd. Hierna hebben we 8 puntjes opgesteld met de belangrijkste dingen over manual handling. Ook deze hebben we vertaald en een voor een uitgelegd en gedemonstreerd. De presentatie zelf was nogal vreemd omdat je in het Engels tegen een publiek aan het praten bent die geen woord begrijpen van wat je aan het zeggen bent. Ik moest dus na iedere zin stoppen zodat mijn coördinator het kon vertalen.
Al bij al is de workshop zeer goed verlopen en we hebben het gevoel dat het personeel er zeker iets uit geleerd heeft. In mijn laatste week ga ik extra aandacht besteden om dit op te volgen.