Week 5 – Oh het is vakantie!!

Hallo iedereen !

Het is week 5 hier in Zuid-Afrika! Deze week is VAKANTIEWEEK. Zoals ik in de vorige blog heb uitgelegd, werkt Zuid-Afrika met 4 terms om hun schooljaar in te delen. Term 3 is vrijdag geëindigd en hierdoor heeft Vista Nova, en al de andere scholen, nu een week vakantie. Gelukkig werkt één van mijn roomie ook in het onderwijs, waardoor wij samen deze vakantie week konden spenderen. Deze week was voor mij een week om Kaapstad wat verder te ontdekken en te genieten van mijn vrienden.

MAANDAG

Eerste dag van de week moeten wij er natuurlijk rustig in komen. Ik en mijn vriendin zijn samen gaan lunchen in ‘The city’ in een populaire restobar genaamd ‘Thruth’. Het is bekend voor zijn geweldige koffie. Hierna zijn we naar Victoria and Warf, in de locale mond V&A, shopping center gegaan. Deze bevindt zich in Waterfront. Dit is ongeveer 20 minuten met de Uber van mijn woning. Waterfront is een groot gebied in het Westen van Kaapstad. Hier bevindt zich de oudste werkende haven van het zuidelijk halfrond. V&A is een bekende shoppingcenter. Het is zeer groot, nieuw en toeristisch. Er bevinden zich  Internationale merken zoals: Zara, Nike, H&M, GAP … Hiernaast zijn er ook winkels met Afrikaanse motieven, juwelen, stijl … en veel winkels om souvenirs te kopen. We hebben een zonnige namiddag gespendeerd in V&A.

DINSDAG

Op dinsdag zijn we naar de streek ‘Bo Kaap’ gegaan. Dit is een historisch gebied waar zich een tal van kleurrijke huizen bevinden. We zijn naar het klein museum gegaan die de geschiedenis van Bo Kaap uitlegt. Bo-Kaap staat bekend als de multiculturele moslimwijk van Kaapstad. De inwoners stammen af van de voormalige slaven, in de 18de eeuw die vanuit Zuidoost-Azië naar Kaapstad gehaald zijn. Ze zijn onder meer afkomstig uit Maleisie, Indië en Indonesie. Na het museum bezoek, zijn we gaan wandelen in deze kleurrijke straatjes. We hebben dan een traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht gegeten genaamd: ‘Koeksisters’. Dit is een Zuid-Afrikaans gebak omhuld met siroop. Het was heel lekker!!

Na het bezoek aan Boo-Kaap, zijn we richting het strand gereden. Deze week begon het wat warm te worden, je kon voelen dat de lente hier echt begint. De zon schijnt hard en de temperaturen lopen op tot 20-22 graden. We zijn naar het strand Muizenberg gegaan. Dit is één van de populaire stranden omdat deze grens aan de Indische Oceaan. Dit betekent dat het water warmer is. In Kaapstad grenzen de stranden aan oftwel de Indische Oceaan of de Atlantische Oceaan. Het water van de Indische Oceaan is warm en het water van Atlantische Oceaan is koud. Welke strand aan welk Oceaan grens is voor de mensen van Kaapstad algemene kennis. In Muizenberg hebben we aan het strand gezeten, gezont, gebabbeld … In de avond ben ik met andere roomies, Clancy en Morgan, naar een Zumba les gegaan. Dit wordt gegeven in het ‘Community center’, die zich op 3 min wandelen bevindt van waar ik woon. Hier waren enthousiaste leerkrachten die ons lieten dansen op zowel Zuid-Afrikaans als Internationale hits. Het was een gevuld, vermoeind maar geslaagde dag.

WOENSDAG

Woensdag was weederom een shoppingdag. Ik en mijn roomie Max  hebben besloten om te gaan shoppen in Canal Walk. Dit is een andere zeer groot en populaire shoppingscenter. Canal Walk heeft een interessante structuur en ziet er prachtig uit. We hebben hier enkele uren gewandeld,  veel winkels binnengegaan en een lekkere lunch gegeten. Na een namiddag in Canal Walk zijn wij met andere vrienden naar Table Moutain gegaan. We hebben de kabelbaan genomen om aan de top te geraken. Hier hebben we naar de zonsondergang gekeken. Het was prachtig met een uitzicht op de hele stad,  Lionshead en het strand. Op de top van Table Moutain was het wel koud en winderig. Iedereen was gelukkig dat hij/zij een extra pull mee had om zich hiertegen te beschermen. In de avond was het tijd voor een voetbalmatch. Verschillende van mijn roomies zijn grote voetbalfans en hebben het huis gevraagd om samen naar de Championsleague te kijken. Dit was een gezellige afsluiting van de dag.


DONDERDAG

Na zo een actieve dagen, was het weer tijd voor een dagje thuis. Op donderdag was het een slechte lenteweer dag. Het had de hele nacht gestormd en geonweerd. Ook overdag waren we niet gespaart. Er hingen wolken en het regende. Het was dus een perfecte dag voor een thuiswerkdag. Tijdens deze thuiswerkdag heb ik gewerkt aan mijn stagerapport en geschreven aan mijn blog.

Deze donderdag was de eerste donderdag van het maand. In Zuid-Afrika is de eerste donderdag van de maand en grote feestdag. Op die dag gaan alle jongeren en jongvolwassenen naar het stad om te gaan feesten. Mijn roomies en ik zijn dan natuurlijk ook mee gaan genieten van het feest.

VRIJDAG

Op vrijdag was het goeie lenteweer gelukkig terug. Op deze dag heb ik mij terug beziggehouden in Observatory. Hierna zijn en mijn roomie Laura en ik op het dak gaan zitten. Overdag schijnt de zon hier fel op. We hebben met een muziekje en wat fruit, genoten van het uitzicht.

ZATERDAG

Op zaterdag, ben ik met enkele roomies naar Groot Constantia geweest. Dit een groot en populaire wijmakerij van Cape-Town. Het is zo’n 30 min Uberen van mijn woning. Groot Constantia is een groot gebied met veel velden waar druiven worden geplukt om populaire wijnen zoals: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon … te maken. Groot Constantia is bekend voor al hun ‘whinetasting.’ Je kan verschillende van hun meest populaire wijnen proeven en kopen. Deze dag voelde aan als een echte lentedag. De zon scheen, het was warm en het uitzicht was prachtig. Na het wijnproeven zijn we gaan eten in het restaurant van Groot Constantia genaamd: Simon’s. Zaterdagavond ben ik nog naar onze lokale Observatory bar gegaan, Armchair om vervolgens naar een andere populaire feestplek te gaan, genaamd ‘Boogies’.

ZONDAG

Op zondag was het de verrassingsfeeste van mijn roomie genaamd Asmaa. Haar verjaardag was pas maandag, maar jammer genoeg was twee dagen hierna ook haar vertrekdag. Ze zou op woensdag terugvliegen naar Palestina. Dit is het eerste afscheid die mijn huis moet nemen. Om haar verjaardag te vieren en een soort afscheid te geven, hebben we met de andere roomies een verassingsfeest gepland. Iedereen was verantwoordelijk voor iets anders zoals; decoratie, eten, drinken, Asmaa bezighouden … Ik was verantwoordelijk voor de decoratie. Op zondag ben ik dus gaan decoratieshoppen in de buurt. Om 18 uur, was de tijd aangebroken. Iedereen van al de rentaroom huizen zijn gekomen voor de verrassing. Asmaa was heel verrast en gelukkig om al haar vrienden bij elkaar te hebben op één van haar laaste dagen.

MANDAAG

Je zou denken dat de vakantie gedaan is omdat het het begin van de week is, maar hier blijkt dit niet zo. De scholen openen pas terug hun deuren op dinsdag. Op maandag heb ik dus een laatste dag gepakt om alles terug in orde te brengen en wat te werken voor school voor het begin van term 4.

Deze vakantieweek was geweldig. Ik heb veel nieuws ontdekt, mooie plekken gezien en genoten van mijn vrienden. Tijdens deze vakantie heb ik ook goed kunnen uitrusten. Ik ben weer helemaal klaar voor de 5 volgende stageweken.