Week 7: Zon en verjaardag

Hi hi!!! Ondertussen al aan mijn 7de week in Kaapstad.

Deze week ben ik begonnen aan mijn 6de stageweek. Geleidelijk aan begin ik Vista Nova helemaal gewoon te worden. Ik heb mijn eigen uurrooster met de verschillende inviduele therapies evenals de groepstherapiën. De OT department heeft zo veel verschillende materiaal om te gebruiken voor de therapieën. Ik ga elke dag door al de kasten om de volgende dag voor te bereiden. Ik test het materiaal zelf ook uit om te zien of het het gewenste effect heeft. In de OT department zijn er veel verschillende schommels. Deze worden meestal gebruik voor kinderen met vestibulaire problemen of kinderen met evenwichtsproblemen. Al de kinderen vinden het altijd geweldig om de schommels te gebruiken. Ik heb zelf ook tijd genomen om de verschillende schommels uit te testen. Na stage, neem ik de tijd om een beetje te werken voor school. Ik kan dit doen op ons dak waar de zon elke dag harder schijnt.


Vrijdag 21 oktober was mijn verjaardag!! Ik werd 23 in Cape Town. Op donderdag hadden een family birthday dinner! Onze family dinners zijn altijd met mijn huis en het huis naast, dit komt neer op zo een 15 man. Mijn roomies hebben eten gemaakt zoals Amerikaanse Mac&Cheese, aardappelen op zijn Brits, barbecue kip, salade … Het was heel gezellig en heel lekker. Ze hadden ook een verrassing voor mij!! Ik had hun verteld dat ik elk jaar Brésilienne taart voor mijn verjaardag en dat ik vedrietig was dat je dat niet kan kopen in Kaapstad. Daarom hebben ze er eentje zelf gemaakt!! Ze hebben gezongen en ik heb mijn kaars uitgeblazen. Het was geweldig lekker en een perfecte Birthday family dinner.

Op vrijdag was de dag!! Ik was jarig!!! Op mijn stage hebben ze een traditie waarbij ze een ´tea’ organiseren met taart, koekjes, groenten, drankjes… om een verjaardag te vieren. Dit gebeurt na dat de kinderen naar huis zijn en  m alle therapeuten zijn aanwezig. De ergo’s hebben voor mij dus ook een tea georganiseerd. Er was verschillende typisch Zuid-Afrikaanse kleinigheden zoals een milktaart of koekjes met room en chilliesaus. Ik was heel dankbaar en vond het heel leuk. In de avond ben in gaan kijken naar de voetbalmatch van mijn roomie Max. Er was een prachtige uitzicht over lionshead en table moutain. Vrijdag avond was dan mijn verjaardagfeest in thema glitter! We hebben gelachen, gezongen en goed genoten! Het was een geweldige manier om mijn 23 jaar te vieren!!

 

In het weekend zijn we in de ochtend terug naar ‘Oranjezicht Market’ gegaan. Nu dat de zon hard schijnt, kan je zien dat meer en meer mensen buiten zijn om te genieten van het uitzicht en het goed weer. Later op de dag zijn we naar Camps Bay Beach gegaan op de zonsonsergang te kijken. Het was suuuuuuper winderig, het leek alsof het zand je sloeg met kleine naaldjes in je benen. Ondanks dit, was het uitzicht geweldig mooi. We zijn dan gaan eten in een restaurantje aan Camps Bay waar je nog een mooi uitzicht had over de paarse lucht.

Het was een feestelijke en zonnige week 7! Ik blijf genieten van Kaapstad en de geweldige leerkansen op stage en genietmomentjes met mijn vrienden.

Tot volgende week!!

Tifany