India?! Vreemd!

Vandaag ging het al veel beter in het schooltje! We hebben de kleuterklas met behulp van sjablonen van alle kleine dingetjes aangeleerd in het Engels zoals sit down, stan up, silence,… Daarna hebben we geprobeerd om hen de verschillende delen van het hoofd te laten tekenen en te benoemen. Ook dit lukte redelijk goed aangezien dit in het klaslokaal was en zoals elke les een beetje hetzelfde was. Wel waren er een aantal kleuters die maar bleven ambetant doen. Wanneer wij hen op hun manier proberen straffen (handen aan de oren) lukt dit niet zo goed en lopen ze meteen terug weg. Dit tot grote frustratie van ons! Daarom hebben we de moeilijkste gevallen buitengezet en de kokkin het probleem laten oplossen. Volgens ons is zij wel de allerstrengste!

Na het uurtje met de kleutertjes hebben we een aantal kennismakingsspelletjes met klas 2 gedaan. En je merkt meteen het enorme verschil! zij luisteren perfect, je kan er gemakkelijk visueel dingen aan uitleggen,… Echt leuk, maar ook vermoeiend om dingen mee te doen. Ook merkten we meteen op dat de kindjes helemaal niet kunnen samenspelen! alles  is van hen en je kunt er meteen diegene met het meeste gezag uitpikken. Ons doel is om hier natuurlijk wat verandering in te brengen.

Na het stagelopen zijn we eens gaan kijken waar de cinema, dit op aanraden van een Frans koppel dat zei dat de Bollywood films echt leuk waren om eens te zien.

Natuurlijk zijn we dit ook eens gaan testen, maar jammer genoeg viel dit wat tegen. Wel enorm grappig en opvallend hoe slecht ze hier zijn in filmen! eerst is er een romantische scene waarna se plots aan het vrijen zijn op een rode auto! en eerst heeft de jongen een witte en daarna een zwarte t-shirt aan. Ook opvallend was dat er toch wel wat Engelse zinnen in voorkwamen. Jammer genoeg te weinig om het verhaal te snappen waardoor we tijdens de pauze (ja dat doen ze hier ook) weg wouden gaan.

Blijkbaar sluiten ze tijdens die pauze de poorten en laten straatmensen dingen door de hekken verkopen. We zijn dus maar een kijkje gaan nemen in het gebouw waar op de verdiepen erboven blijkbaar een bar was met life muziek dat veel te luid stond. We zijn dus in 1 bar nog iets gaan drinken en merkten al snel op dat er een man heel de tijd naar de muziek stond te luisteren en een paar keer per minuut (zonder te overdrijven) geld aan de life muzikanten gaf! Jammer genoeg hebben we niet kunnen zien welke briefjes hij juist gaf, maar het waren er alleszins geen van 10! En wij die dachten dat we redelijk veel geld hadden…

Nadien waren de hekken gelukkig open waardoor we rustig kunnen genieten van ons bedje in ons hotel. En hopelijk verloopt de stagedag terug zo vlot!

dikke kussen

Zoë

Dit bericht is geplaatst in De reis, Ergotherapie. Bookmark de permalink.

Eén reactie op India?! Vreemd!

  1. Gonda schreef:

    Hey allebei
    Voor mij hoef je echt geen hond mee te brengen (alhoewel het leuke beestjes zijn)! We hebben er hier al drie waarvan één teveel ,ra, ra welke!! (grapje)
    Leuke verhalen en weer zo herkenbaar. Kinderen die helemaal niet zo lief zijn als je wel zou denken.
    Eten met je handen! Dat vond ik super! Als ik hier iets in België wil veranderen is het dat. Ik vind het veel smakelijker.
    Gisteren stond er een artikel met foto in de krant over de vriend van mijn ex-collega Anke. (je weet dat waarschijnlijk al maar ik zal het toch nog eens uitleggen) Hij gaat het afknippen van zijn haar laten sponsoren. Per centimeter! Hij zou het bedrag schenken aan kankeronderzoek omdat zijn mama vorig jaar overleden is aan kanker.
    Het is hier heel koud, sneeuw en ijs, romantisch!! Iets minder romantisch met de fiets maar goed ingeduffeld lukt het nog net. Nog één weekje school en dan …. vakantie
    Doe het nog goed daar …. dikke knuffel van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *