zijn ‘gewone’ gangetje

DSCN8611

 

Gisteren is er niet zo veel speciaals gebeurd. In plaats van een bussenstaking stond er een appartementsblok in brand op de grote baan waardoor er ook nu weer amper reden. We zijn toen maar te voet gegaan naar de plaats waar we meestal moeten overstappen. Het was wel even schrikken om die rook uit het gebouw te zien komen enzo!  Hierboven zie je een foto van het uitzicht vanuit de bus als je naar boven kijkt. Dit zijn geen stomme raven (zoals er hier ook duizenden van zijn) maar prachtige buizerds. Elke dag een vogelshow, life vanuit de bus! Vanuit het schooltje heb je ook een goed zicht op een boom waar een nestje buizerds zit. Leuk om te zien!

In het schooltje ging het gisteren ook weer een beetje beter, de kindjes beginnen ons te leren kennen en beginnen steeds meer door te hebben dat wij ook ‘leerkrachten’ zijn waarnaar ze moeten luisteren. Gisteren hebben we ook klas IV (de hoogste klas) les gegeven en dat is echt een gegeven en dat is echt een leuk klasje (amper 6 leerlingen in plaats van 30).

Nadien zijn we naar Khaligat geweest waar ook een hindu tempel is en waar ze Khaligat eren. Hiervan komt ook de oorspronkelijke naam (kalli kuta – Calcutta). Aangekomen bij de tempel mochten we natuurlijk weer geen foto’s trekken. Maar hebben we zowel aan Khaligat als aan de heilige boom een offer mogen brengen (bloemen) dit voor het geluk van onze familie te verzekeren (bij Khaligat) en om een persoonlijke toekomstwens te doen (bij de boom). Natuurlijk kwamen er daarna nog een paar centjes aan te passe die we ‘vanuit ons hart’ moesten doneren. Jammer dat er toch altijd een bijklank van geld geven is. Maar voor de rest heel interessant! Ook rond de tempel had je verschillende kraampjes waar je dingen kon kopen om te offeren:

DSCN8631

Nadien hebben we onze weg terug naar de metro gezocht en na heel wat zoeken toch gevonden. Ook hebben we daar een nieuwe delicatesse geproefd (die blijven maar komen!). Momo’s, super lekker en in verschillende variaties!DSCN8633

In de avond zijn we nog een lekkere cocktail gaan drinken op een dakterras dicht bij het hotel, daar heerst natuurlijk de Engelse sfeer heel hard en is alles ook veel duurder. Maar dat hield ons er niet van tegen om te genieten van het koele windje en de frisse drankjes.

Vandaag was het maar een halve dag school, Jan en ik hadden vorige week niet goed opgelet want we dachten dat dit wou zeggen tot 13u. Was het plots om 12u30 al gedaan! Natuurlijk zijn we dit al gewoon dat elke dag anders is dus hebben we onze activiteiten maar snel afgerond.

Nadien zijn we op zoek gegaan naar het grote shoppingcentrum in de buurt en hebben uiteindelijk een wagentje moeten huren om er te geraken. We wouden er naartoe om allemaal dingen te kopen voor het schooltje, maar vonden vooral veel klerenwinkels.

Ook hebben we toen eens de Mc Donalds geprobeerd, echt lekker! Maar stel je maar eens een hamburger voor met enkel kip of veggie…

Nu zijn we bijna klaar om onze koffer voor het (lange) weekend bij Aihik te zetten. Morgen heel vroeg vertrekken we naar het Sunderbans Tiger Camp tot zondagavond. Hopelijk spotten we daar ook écht tijgers!

Groetjes

Zoë

Dit bericht is geplaatst in De reis, Ergotherapie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *