Stage is al halfweg!

Er is weeral een week voorbij en de maand maart is al aangebroken. De tijd vliegt hier voorbij!

We beginnen ons blogbericht weer waar het vorige geëindigd is: 20 februari!
Overdag schoolwerk en ’s avonds pub-crawl (kroegentocht). Sigrid zat bij de ‘language group’ van vorige week in de Finse groep. De student die toen voor leerkracht mocht spelen, had de groepsleden uitgenodigd om eens iets te gaan drinken. Die “eens” is dus 20 februari geworden. Sigrid had gevraagd of Lynn ook mee mocht en dat was natuurlijk geen probleem. Uiteindelijk waren we met zes: 2 Finnen, 2 Nederlanders en 2 Belgen (wij). We hebben in 3 café’s iets gedronken en zijn daarna nog naar een nachtclub geweest. We hebben het niet te laat gemaakt, want de volgende dag (en het hele weekend…) stond er weer schoolwerk op het programma.

Maandag startte er natuurlijk weer een nieuwe stageweek, hieronder kunnen jullie onze ervaringen lezen.

Lynn: Mijn week is begonnen met een huisbezoek bij een autistisch jongetje van ongeveer 3 jaar oud. De symptomen waren duidelijk zichtbaar en het was wel interessant om dit eens te zien bij een kindje dat nog zo jong is. Verder heb ik nog eens een paar thema’s mogen voorstellen voor een therapie en heb ik zelf een therapie gegeven. Vorige week had ik de therapie voorbereid en heeft mijn supervisor de therapie uitgevoerd, maar nu moest ik zo veel mogelijk zelf doen. Het was best wel moeilijk om alles uit te leggen zonder taal te kunnen gebruiken. Erja heeft wel een aantal dingen vertaald, maar zei dat ik het zoveel mogelijk zelf moest proberen te doen. Dit veroorzaakte natuurlijk wel wat verwarring bij zowel mij als het kindje. Al bij al is het wel nog vrij goed verlopen. Voor de rest was mijn stageweek weer vooral gevuld met observaties.

Sigrid: Op maandag heb ik een bezoekje gebracht aan een andere afdeling, namelijk de hand revalidatie. Heel erg interessant om te zien. Hier ontvingen de ergotherapeuten patiënten met diverse diagnoses na hun operatie (reuma, carpaal tunnel syndroom, …) Hun werk bestond voornamelijk uit het evalueren van de handfunctionaliteit, het maken van orthesen en het belangrijkste: hulpmiddelen adviseren. Op dinsdag mocht Lynn met me mee naar stage. Mijn mentor heeft ons rondgeleid op de afdeling en liet ons enkele kamers met hulpmiddelen zien (douchestoelen, rolstoelen, toiletverhogers, …). Die dag hebben we ook mijn nieuwe volgpatiënt leren kennen: een oudere vrouw die een rechter CVA gedaan heeft. Haar linker arm is volledig verlamd en ondanks dat haar been beter is is ze toch nog rolstoel gebonden. Het leuke is dat ze een beetje Engels kan. Wat interactie maakt alles toch net iets makkelijker. De rest van de week verliep vrij gewoon: ADL in de ochtend en therapie in de voormiddag. Op donderdag mocht ik wat vroeger naar huis. Dit kwam goed uit, zo had ik nog even de tijd om mijn kamer op te ruimen voor ik mijn ouders moest oppikken op de luchthaven. 😉 Over het bezoek van mijn ouders, kan je meer lezen in het volgende blogbericht. 😉

Op dinsdag avond hadden we nog een workshop voor Get Finternational over de invloed dat een cultuur kan hebben op onderhandelingen. Eén van de conclusies was dat mensen die in de gezondheidszorg werken veel meer rekening houden met de mening en de gevoelens van de andere tijdens een onderhandeling.

Woensdagavond was het weer Finse les. We moesten een presentatie geven over iets dat we hier in Turku hadden bezocht. De bedoeling was natuurlijk om zo veel mogelijk Finse woorden in de presentatie te steken. Onze presentatie ging over “avantouinti” en “pilkkiminen”; ijszwemmen en ijsvissen. Na deze les was er nog een infomoment gepland voor de Lapland-trip. Het weekschema werd bekend gemaakt en er werd uitleg gegeven over de activiteiten. We kijken hier alvast superhard naar uit!

Groetjes! 

Lynn en Sigrid, nu al halfweg in Finland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *