Killing Fields 💀

Je bent niet in Cambodja geweest als je de beroemde Killing Fields en Angkor Wat niet hebt bezocht. Hierbij zijn de Killing Fields alvast van mijn lijstje afgestreept en heb ik bijna Cambodja bezocht. De Killing Fields zijn zeer indrukwekkend om te bezoeken. Overal zijn grote gaten in de grond die lijken op grondverzakkingen. Dit zijn echter massagraven waar honderden mensen in zijn gegooid na martelingen. De Killing Fields waren de plekken waar de mensen hun laatste adem uitbliezen, velen zagen dit als een laatste halte die hen opluchting brach na alle martelingen.

Het regenseizoen is nog volop bezig, dit duurt tot eind oktober. Vandaag heb ik voor het eerst de zware regenbuien meegemaakt in Cambodja. Binnen een half uur stond de hele straat onder water. Iedereen op een motorbike hield zijn voeten omhoog, tuk tuks reden niet meer wegens de gaten in de weg en autos stonden bijna onder water.

Aangezien er twee meisjes uit het appartement de volgende dag naar huis gaan, zijn we met zijn alle naar een restaurant gegaan om afscheid te nemen. In dit restaurant hebben we een aantal Khmer Food geprobeerd. Een van deze gerechten was Tarantula. Ik wilde dit heel graag proberen, maar het idee dat het een Tarantula is was toch een beetje beangstigend. De buitenkant van de Tarantula is hard en smaakt naar niks. De binnenkant is zacht en smaakt lichtjes naar kip.
Onderweg naar het project kom ik langs een grote markt. Overal langs de weg staan kraampjes die van alles en nog wat verkopen. Een van deze dingen is vlees. Het vlees wordt gewoon aan een haak buiten in de volle zon (33 graden) gehangen. het vlees wordt niet gekoeld en overal zitten vliegen op.